Jonas vil ha en time gym i skolen hver dag

Ap best på å fremme folkehelse, ifølge en undersøkelse for Norsk Friluftsliv.

AKTIV: Ap-leder Jonas Gahr Støre holder seg i form, her en pause i fotballtreninga sammen med bl.a. finanspolitisk rådgiver Harald Jakobsen. En undersøkelse for Norsk Friluftsliv viser at velgerne mener Ap har den beste folkehelsepolitikken. Ap og regjeringen er enige om at mer fyisk aktivitet er nødvendig for å bedre folkehelsa. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
AKTIV: Ap-leder Jonas Gahr Støre holder seg i form, her en pause i fotballtreninga sammen med bl.a. finanspolitisk rådgiver Harald Jakobsen. En undersøkelse for Norsk Friluftsliv viser at velgerne mener Ap har den beste folkehelsepolitikken. Ap og regjeringen er enige om at mer fyisk aktivitet er nødvendig for å bedre folkehelsa. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 30 prosent av velgerne mener Ap er best på å fremme folkehelse. Av de som har tatt standpunkt, mener over halvparten at Ap er best.

Blant Høyres velgere er det også 12 prosent som mener at Ap har den beste folkehelsepolitikken. Dette viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort for Norsk Friluftsliv.

Fellesorganisasjonen for 15 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner er ifølge generalsekretær Lasse Heimdal den viktigste «produsent» av aktivitet og fritidstilbud.

- Rett til såpe og rent vann - Det er veldig motiverende tall, sier Ap-leder og tidligere helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Han mener forklaringen på at velgerne holder Ap som det beste folkehelsepartiet, er både er en lang og en kort historie.

- Folkehelse har vært en del av arbeiderbevegelsens satsing fra starten. Da handlet det om rett til såpe og rett til rent vann. Og så håper jeg jo at det arbeidet vi gjorde i helse- og omsorgsdepartementet i 2012 ved å legge større vekt på forebygging, og samhandlingsreformen, har hatt betydning.

Friluftsliv - Jeg var opptatt å understreke at en helseminister ikke bare er sykehusminister, men også minister for folkehelse. Folkehelse er en stor ressurs. Vi la fram en stortingsmelding, og jeg vektla i alle møter at det ofte handler om enkle valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer