Ap ut mot salg av Norge:

Jonas vil stoppe Siv og Ernas «salg av Norge»

Statsbedriftene skal ha en nøkkelrolle i omstillingen av norsk næringsliv. Ap vil sette en stopper for privatisering av statsbedrifter og salg av Norge.

MODERNE: Jonas Gahr Støre mener det er moderne og framtidsrettet å bruke de statlige bedriftene i byggingen av Norge. Ap lover velgerne å opprettholde et sterkt statlig eierskap som sikrer kontroll kontroll over naturressurser og viktig infrastruktur og eierskap i strategisk viktige industribedrifter. Ap lover å stoppe de de kaller regjeringens salg av Norge. Her taler Støre på 150 års-jubileet til Dyrsku'n i Seljord. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MODERNE: Jonas Gahr Støre mener det er moderne og framtidsrettet å bruke de statlige bedriftene i byggingen av Norge. Ap lover velgerne å opprettholde et sterkt statlig eierskap som sikrer kontroll kontroll over naturressurser og viktig infrastruktur og eierskap i strategisk viktige industribedrifter. Ap lover å stoppe de de kaller regjeringens salg av Norge. Her taler Støre på 150 års-jubileet til Dyrsku'n i Seljord. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet. I partiprogrammet for neste stortingsperiode vil Ap tydeliggjøre statens rolle som eier og som lokomotiv i bygging av landet.

- Slår en Høyre og Frp sin politikk sammen, er det overhodet ikke tvil om at presset på å privatisere og selge våre naturressurser vil øke. Arbeiderpartiet vil sette en stopper for deres forslag om salg av Norge. Ap vil at vi skal eie vann, skog og fisk sammen, sier Støre til Dagbladet.

Bygge Norge

I dag samles Aps landsstyre. På møtet vil Støre snakke om arbeidet med nytt partiprogram. Støre sier at Ap nå tydeliggjør statsselskapenes nøkkelrolle i byggingen og omstillingen av Norge.

- Da Høyre/Frp-regjeringen i 2015 la fram sin eierskapsmelding, varslet de at de ville selge seg ned i Kongsberg Gruppen, i Telenor og i Statskog, og at de ville selge Flytoget. Det møtte sterke protester, og måtte gjøre retrett. Men vi vet hva de ønsker. Nå har Høyres programkomité foreslått å delprivatisere Statkraft.

Men staten trenger ikke det nedsalget, og det er ikke slik at nedsalg av statlige eierandeler i nøkkelindustrier øker det private norske eierskapet. Ofte blir det ansiktsløse, utenlandske fond som kommer inn. I opptakten til valgkampen vil jeg tydeliggjøre Aps posisjon: Vi vil at Statkraft fortsatt skal eies av fellesskapet. Vi sier nei til å selge arvesølvet, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer