STRAFFET SENGEVÆTER: Jonathan James (10) døde av dehydrering etter at faren Michael Ray James og stemora Tina Maria Alberson nektet ham vann i fem dager.
STRAFFET SENGEVÆTER: Jonathan James (10) døde av dehydrering etter at faren Michael Ray James og stemora Tina Maria Alberson nektet ham vann i fem dager.Vis mer

Jonathan (10) ble nektet vann fordi han var sengevæter

Etter fem dager kollapset han og døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25. juli kollapset Jonathan James (10) og slo hodet mot gulvet da han var på tvungent samvær hos sin far og stemor i Dallas. Amublansepersonellet som kom til stedet tok med guttungen til Methodist Charlton Medical Center, men livet sto ikke til å berge.

Faren og stemora fortalte legene at gutten hadde vært syk, men allerede mens de forsøkte å redde livet til 10-åringen, ringte sykehuset politiet på grunn av mistanke om omsorgssvikt.

Fredag kom sjokket for alle som var glad i den lille gutten, inkludert mora som 10-åringen vanligvis bor hos. Jonathan døde av dehydrering etter å ha blitt nektet drikke i fem dager, skriver Dallas News.

Straffet for sengevæting Grunnen var at Jonathan var sengevæter. Faren og stemora straffet 10-åringen for å skape mer klesvask. De er nå siktet for å ha påført et barn alvorlige skader.

Politidokumenter forteller at Jonathan led i fem dager helt til han kollapset.

- Et så lite barn ville hatt svært synlige tegn på framskreden dehydrering, heter det i dokumentet.

- Han må ha klaget på at han var tørst, gradvis blitt sløvere, hatt tørre og sprukne lepper, innsunkne øyne, endringer i mental status, redusert urinmengde og etter hvert hjertestans, står det videre i dokumentet, gjengitt i Dallas News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jonathan ringte meg og sa: «Kan jeg komme på besøk til deg i stedet? Jeg vet jeg kommer til å få problemer mens jeg er her», sier Sue Shotwell til Dallas News.

Tvillingbroren uskadd Tvillingbroren til Jonathan, Joseph, bodde også med faren og stemora under den fem dager lange straffeperioden, men siden han ikke var sengevæter er han uskadd.

Joseph har forklart at faren og stemora sperret Jonathan inne på et rom uten luftavkjøling og instruerte ham til å stå i solsteika i vinduet. Tvillingbroren har videre forklart at Jonathan hadde peanøttsmør klistret fast i ganen den dagen han døde.

- De nektet ham fortsatt vann, har Joseph forklart.

Joseph passet vanligvis på tvillingbroren sin, men han turte ikke å gjøre noe for ikke å risikere den samme straffen selv.

- Jeg ville gjøre noe, men jeg kunne ikke gjøre noe, fordi jeg ville få problemer, har Joseph fortalt.

- Hva slags menneske? Bestemora Sue Shotwell sier at Joseph ikke må føle skyld for det som har skjedd.

- Det jeg ikke forstår er hvorfor ikke faren stoppet dette tidligere. Hva slags menneske nekter noen vann? spør bestemora.

Sue Shotwell arbeider på sykehuset der Jonathan kom etter kollapsen. Hun hastet inn til sykehuset for å være sammen med barnebarnet den natta han døde.

Hun skjønte med en gang at noe var alvorlig galt. Jonathan, som alltid hadde vært en sterk og rask gutt, hadde svak pust og var bevisstløs.

- Jeg fortalte ham at jeg elsket ham. Han var dyrebar, og jeg fortalte ham hvor han var på vei.