Jonathan (18) funnet etter 42 dager i Amazonas

Men døde i farens armer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter 42 dager fant Edilson dos Santos endelig sønnen Jonathan (18) i den brasilianske Amazonas-jungelen - bare for å oppleve at 18-åringen døde i armene hans, skriver Telegraph.co.uk.

Jonathan kom bort fra vennene under en jakttur i den tette jungelen, og redningsmannskapene ga opp letingen allerede for en måned siden.

Men Edilson nektet å gi opp, og fortsatte å lete på egen hånd; han saumfarte elvebredder og stier i området der sønnen ble borte 11. mai.

Så, om morgenen sist lørdag, ga letingen endelig resultat: Der, på elvebredden, lå Jonathan - så vidt i live, og dekket av insektstikk.

- Jeg tok ham i armene og fikk insektene bort fra munnen hans, forteller Edilson, som dessverre ikke kunne redde Jonathans liv:

- Jeg prøvde å vekke ham, men han skar tenner og døde, forteller den sønderknuste faren, som dro for å hente hjelp - etter først å ha hengt sønnen opp i et tre ute av rekkevidde for rovdyr.

Liket av Jonathan ble etter hvert fraktet ut av området med helikopter. Redningsmann-

skapene er forbløffet over hvor lenge 18-åringen maktet å holde seg i live.

Jonathan (18) funnet etter 42 dager i Amazonas

- Enkelte dør etter tre-fire dager, sier en redningsarbeider.

Edilson fant sønnen 43 kilometer fra der han sist ble sett.

HEISTE DEN DØDE SØNNEN OPP I TRE: Før han gikk for å hente hjelp, hengte Edilson dos Santos opp liket av sønnen Jonathan i et tre - for at rovdyr ikke skulle spise på ham.