REDDET: Canadiske Jonathan Erlich er trygt hjemme i Canada. Han unnslapp terroristene i Mumbai. Foto: faksimile CNN
REDDET: Canadiske Jonathan Erlich er trygt hjemme i Canada. Han unnslapp terroristene i Mumbai. Foto: faksimile CNNVis mer

Jonathan var trøtt - det reddet livet hans.

Canadiske Jonathan Erlich sovnet tidlig på grunn av jet lag, og åpnet ikke hotelldøren da terroristene banket på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Jonathan Erlich hadde lagt seg til å sove i sin seng på Oberoi-hotellet da han hørte banking på romdøren.

- Jeg lurte på hvem det var, men valgte å forbli i ro. Det var midt på natten, forklarer Erlich til CNN.

Erlich hadde jet lag etter den lange flyreisen fra hjembyen Vancouver, og sovnet derfor tidlig. Det kan ha reddet hans liv.

Kommandosoldater har funnet 15 døde på hotellet. Ifølge myndighetene er hotellet nå under kontroll.

Mistenkte terrorister

Fem minutter etter bankingen var kaos et faktum på hotellet. Bomber eksploderte, og det gikk opp for Erlich hva som hadde skjedd.

PATRULJERER: Indisk politi på plass utenfor Oberoi-hotellet i Mumbai. Foto: Sajjad Hussain/AFP/Scanpix
PATRULJERER: Indisk politi på plass utenfor Oberoi-hotellet i Mumbai. Foto: Sajjad Hussain/AFP/Scanpix Vis mer

Terroristene hadde tatt fotokopier av hotellgjestenes pass, og satt i gang søk etter vestlige gjester.

- Jeg anså det som lite sannsynlig at noen fra personalet ville banke på døren såpass sent. Da jeg hørte bombeeksplosjonene pumpet blodet i årene mine, og jeg rev til meg det jeg fant av klær og løp ned i lobbyen.

Det ble han møtt av blod og ødeleggelser. Erlich forteller at det senere har kommet ham for øre at en gjest med hans navn var av stor interesse for terroristene. Terroristene var på utkikk etter engelskmenn og amerikanere, har øyenvitner tidligere forklart.

- Heldigst i verden

Forretningsmannen Erlich hadde også ved en annen anledning samme kveld tatt en livsviktig beslutning - uten å vite det. Erlich takket nemlig nei da en bekjent spurte om han ville ta en drink i hotellbaren.
Vennen ble kidnappet av terroristene, men maktet senere å unnslippe. En tredje person som var sammen med de to led imidlertid en foreløpig uviss skjebne.
- Jeg vet ikke hvordan det går med ham, forklarer Erlich.
Jonathan Erlich blir intervjuet av CNN trygt plassert i sitt hjem i Vancouver. Etter bombeangrepet fikk han hjelp av hotellansatte til å finne en taxi. Det bar rett til flyplassen.
- Alt jeg vet er at jeg er den heldigste mannen i verden.

STORE STYRKER: Militært personell forbereder seg på å gjenerobre kontroll over Trident Oberoi-hotellet. Foto: Altaf Qadri/AP/Scanpix
STORE STYRKER: Militært personell forbereder seg på å gjenerobre kontroll over Trident Oberoi-hotellet. Foto: Altaf Qadri/AP/Scanpix Vis mer