Joners kampanje mot Listhaug har samlet inn 2,6 millioner så langt

Oppveier kuttet i regjeringens forslag til statsbudsjett. 

KAMPANJE: Kristoffer Joners kampanje mot Sylvi Listhaug har samlet inn 2,6 millioner kroner så langt.  Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KAMPANJE: Kristoffer Joners kampanje mot Sylvi Listhaug har samlet inn 2,6 millioner kroner så langt.  Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at skuespiller Kristoffer Joners kampanje mot Sylvi Listhaug (Frp) har samlet inn 1,3 millioner kroner til NOAS.

Siden da er summen doblet til 2,6 millioner kroner.

Det opplyser Ann Magritt Austenå i NOAS til Dagbladet.

- Det er veldig mye penger for oss, og gjør at vi kan beholde gode folk som vi ellers ikke hadde kunnet beholde, og som kan fortsette å gi folk som trenger det.

Joners kampanje mot Listhaug har samlet inn 2,6 millioner så langt

I sitt forslag til statsbudsjett for neste år, har regjeringen lagt inn et kutt til organisasjonen på 2,1. Innsamlingsaksjonen veier opp for det planlagte kuttet - og vel så det.

- Helt fantastisk

- Det synes vi er helt fantastisk. Vi er også veldig glad for at så mange har reagert og vist at de ønsker en annen type samtale om flyktningpolitiske spørsmål.

I sitt innlegg går Joner i strupen på et innlegg Listhaugs skrev 14.november på sin offisielle facebookside.

Der viser innvandrings- og integreringsministeren i en artikkel New York Times skrev om unge afghanske gutter som var sendt tilbake til Kabul. I saken går det fram at Norges returpraksis til Afghanistan er den strengeste i verden.

- Forkastelig

Joner, og flere med ham, lar seg provosere over at Listhaug deler saken og ber folk om å «like og dele» det hun mener er en konsekvens av Frp's innstramminger på asylområdet i regjeringsperioden.

- At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig, skriver skuespilleren, som oppfordrer alle til å gi asylsøkerorganisasjonen NOAS et bidrag på 100 kroner.

Kampanjen er utarbeidet av NOAS i samarbeid med reklamebyrået Anorakk, og er direkte stilet til Listhaug ved at hun skal få et personlig takkekort fra NOAS for hver eneste donasjon.

Angriper hylekor

- For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass. Og føler skammen, skriver Joner.

Listhaug har lagt merke til Joners innlegg, og skriver på Facebook at skuespillere, kommentatorer og resten av venstresiden har hevet seg på hylekoret.

- Hva vil dette hylekortet? Vil de ha svenske tilstander i Norge? Vil de at alle skal få bli om de behøver beskyttelse eller ikke? Vil de ha åpne grenser? Jeg blir iallfall ikke klok på dem, skriver innvandrings- og integreringsministeren.