«Jønke»-kompis meldte seg

Et 21 år gammelt Hells Angels-medlem meldte seg for dansk politi i går. Til sammen er tre HA-medlemmer, blant dem lederen Jørn «Jønke» Nielsen (bildet), siktet for drapet på en 28 år gammel mann i Aalborg i Danmark natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle mannen hadde vært etterlyst av Aalborg-politiet i 15 timer da han meldte seg selv klokka 18.30 i går kveld. Han er nå siktet for å ha medvirket til drapet på den 28 år gamle Flemming Jensen i Jomfru Ane gade i Aalborg natt til søndag.

Til sammen er tre menn siktet og pågrepet for drapet på 28-åringen. Alle de tre skal ifølge den danske avisa Ekstra-Bladet nekter for drap, eller for å ha medvirket til drap.

På søndag ble lederen for danske Hells Angels, Jørn «Jønke» Nielsen (41), samt et annet HA-medlem (35) fengslet for fire uker. De er siktet for å ha angrepet Jensen med knivstikk og spark under et slagsmål. 28-åringen døde av skadene.

HA-lederen Jørn «Jønke» Nielsen kom i politiets søkelys da han kom med i MC-miljøet mot slutten av 1970-åra. Jønke var med å stifte Hells Angels i Danmark i 1984, og samme år ble han kjent for mordet på Henning Norbert «Makrellen» Knudsen fra den rivaliserende MC-gruppa Bullshit. Etter drapet dro han i eksil hos Hells Angels-brødre i Canada.

I 1986 ringte han selv til politiet for å melde sin hjemkomst, og han ble dømt til 16 års fengsel. Jønke slapp ut i 1999.