Jonny (28) spilte på handikapplag sammen med to av de siktede

Forsvarer til en av de siktede forteller at klienten er i sjokk over at 28-åringen er død. - Han har ikke innsett at det kunne bli resultatet av det de gjorde.

FUNNET DØD: I dette huset ble Jonny Risvik (innfelt) mishandlet til døde. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
FUNNET DØD: I dette huset ble Jonny Risvik (innfelt) mishandlet til døde. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jonny André Risvik (28) og de to mennene som er siktet for å ha mishandlet ham til døde, spilte sammen på handikapplaget til Viking, melder Rogalands Avis.

- Dette er en tragedie for oss, sier daglig leder for ungdomsavdelingen til Viking FK, Jan Olav Pedersen, til avisa.

Rikvik spilte for laget Viking HC, bekrefter Pedersen.

- Mishandlet i to uker Mor Berit Risvik forteller at han var på den første samlingen for sesongen 3. august i år. Det er i dagene etter han skal ha blitt mishandlet til døde. 28-åringen ble funnet død i bydelen Kampen i Stavanger 13. august.

Moren har blitt fortalt at sønnen ble mishandlet i nærmere to uker. Hun mener informasjon om at krangel om en katt kan ha utløst drapet er feil.

Forsvareren til en av de siktede (24), Anne Kroken, forteller at klienten er  i sjokk over at vennen er død.

- Min klient var kameraten til Risvik og det er derfor han er så lei seg og fortvilet. Han har ikke innsett at det kunne bli resultatet av det de gjorde, sier Kroken til Rogalands Avis.

- Virkelig grusomt Ifølge Kroken kan hennes klient være på et funksjonsnivå der han ikke har forstått konsekvensene av det han har holdt på med og hva dette ville føre til.

Volden skal ha startet med noe mindre alvorlig, og deretter eskalert.

- Slik jeg oppfatter det har det virkelig vært grusomt. Denne saken er bare tragisk for alle de involverte, sier Kroken.

Kroken har bedt om rettslig vurdering av sin klient, både med tanke på soningsdyktighet og tilregnelighet.

- Da vil det også komme fram noe om hans personlighet og om han skal ha følt seg truet eller presset av noen av de andre i saken, sier Kroken.