Jonstad ekskludert fra Frp

Sentralstyret i Fremskrittspartiet har enstemmig vedtatt å ekskludere den tidligere formannen i Oppegård Frp, Oddbjørn Jonstad, fra partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sentralstyrets vedtak i dag er i samsvar med et forslag fra Akershus Frp og i tråd med oppfordringer fra en rekke andre lag i partiet.

I begrunnelsen for eksklusjonen heter det at Jonstad har motarbeidet Frps interesser ved blant annet å arbeide for å opprette et nytt politisk parti, Norsk Folkeparti.

Nytt årsmøte

Sentralstyret har også bedt Akershus Frp snarest mulig å innkalle til årsmøte i Oppegård Frp for behandle sakene som er angitt i partiets vedtekter og å velge nytt styre.

Jonstad ble tidligere i høst suspendert fra partiet for sine uttalelser om at det bør opprettes egne statlige leire for flyktninger og asylsøkere, og at flyktningebarn bør nektes å gå på norske skoler.

Kom ikke inn

Ved valget til kommunestyre i Oppegård sto Jonstad på første plass på Frps liste. Da opptellingen var klar, viste det seg at så mange Frp-velgere hadde strøket Jonstad at han ikke kom inn.

På denne måten løste velgerne et vanskelig problem. Partiet slipper å ha et ekskludert medlem som et uromoment i kommunestyret.

Jonstad har tidligere varslet at han ville starte et nytt parti, Norsk Folkeparti, hvis han ble ekskludert. Det lyktes ikke NTB å få kommentar fra Oddbjørn Jonstad i ettermiddag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer