Jonstad ekskludert fra Frp

Sentralstyret i Fremskrittspartiet har enstemmig vedtatt å ekskludere den tidligere formannen i Oppegård Frp, Oddbjørn Jonstad, fra partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sentralstyrets vedtak i dag er i samsvar med et forslag fra Akershus Frp og i tråd med oppfordringer fra en rekke andre lag i partiet.

I begrunnelsen for eksklusjonen heter det at Jonstad har motarbeidet Frps interesser ved blant annet å arbeide for å opprette et nytt politisk parti, Norsk Folkeparti.

Nytt årsmøte

Sentralstyret har også bedt Akershus Frp snarest mulig å innkalle til årsmøte i Oppegård Frp for behandle sakene som er angitt i partiets vedtekter og å velge nytt styre.

Jonstad ble tidligere i høst suspendert fra partiet for sine uttalelser om at det bør opprettes egne statlige leire for flyktninger og asylsøkere, og at flyktningebarn bør nektes å gå på norske skoler.

Kom ikke inn

Ved valget til kommunestyre i Oppegård sto Jonstad på første plass på Frps liste. Da opptellingen var klar, viste det seg at så mange Frp-velgere hadde strøket Jonstad at han ikke kom inn.

På denne måten løste velgerne et vanskelig problem. Partiet slipper å ha et ekskludert medlem som et uromoment i kommunestyret.

Jonstad har tidligere varslet at han ville starte et nytt parti, Norsk Folkeparti, hvis han ble ekskludert. Det lyktes ikke NTB å få kommentar fra Oddbjørn Jonstad i ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer