Jonstad kastet ut av sine egne

Oddbjørn Jonstad ble kastet ut av Fremskrittspartiets valgvake i natt. Den suspenderte Frp-lederen i Oppegård måtte tusle alene ut i septembernatta etter at han oppsøkte valghovedkvarteret på vei hjem fra NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kombinasjonen av valgrus og alkoholrus førte til hissige utfall mot Jonstad.

«Hadde jeg vært deg, ville jeg gått utenfor og drept meg!» lød en av oppfordringene.

- Sånt er lavmål. Men jeg får vel bare akseptere at jeg ikke er velkommen. De er nok mer forbannet fordi jeg kritiserte partilederen enn fordi jeg uttalte meg litt klønete om disse leirene for asylsøkere, sier Oddbjørn Jonstad.

Utakk

Sivilingeniøren fra Naustdal i Sunnfjord har sittet 12 år i kommunestyret i Oppegård. Jonstad var kumulert sammen med fem andre, men nå ryker trolig valgkampens mest kontroversielle aktør ut etter en massiv strykekampanje.

- Blodig urettferdig at Carl I. Hagens oppfordring om å stryke meg gir resultater. Han blander seg inn i et lokalt valg på en ufin måte. Fremskrittspartiet burde takke meg. De gjør et kjempevalg og har tjent på innvandringsutspillet mitt. Men jeg personlig taper.

Sannheten

- Skyldes Frp's tilbakegang i kommunen din bråket rundt deg som partileder?

- Klart det virker inn. Men jeg synes lite av sannheten er kommet fram i saken. Jeg foreslo opprinnelig et valgprogram for Oppegård Frp i 16 punkter uten et ord om innvandring.

- Så ba partistyret meg om å lage et 17. punkt om innvandring. Jeg skrev ikke noe annet enn det vi mener, men så var det dette intervjuet med NRK, da, der jeg kom til å nevne leirer i stedet for mottak. Jeg ringte og varslet partiet før det ble sendt og har siden forsøkt gang på gang å få Carl I. Hagen i tale, men ingen vil snakke med meg.

- Trist sorti dette, Jonstad?

- Ja, det betyr tydeligvis lite hva jeg har kjempet for og fått til i kommunepolitikken, nye sykehjem og skoler, bo- og rehabiliteringssenter. Verst er det at de jeg har hjulpet fram lokalt faller meg i ryggen for en rikssak.

- Jesus hadde en Judas, jeg har flere Judas-er. Men det kommer tider etter dette, Politikk er ikke alt. Og landsstyret i Frp har ennå ikke talt. Der sitter det mye kloke folk.

Sier Oddbjørn Jonstad. Og drar hjem til Oppegård og en helt annen velkomst enn sambygding Petersen.

1: IKKE VELKOMMEN: Jonstad ankommer Frps valgvake og får beskjed om at han mangler adgangstegn og ikke er velkommen.
2: FØLGES UT: Jonstad blir resolutt vist bort fra valgvakelokalet av Jens Lange. Selv koster han på seg et smil.
3: UT I KULDA På vei ut i høstmørket skimter han så vidt sin nestleder, Siv Jensen.