«Jorda som kunst»: Her er Nasas beste bilder av kloden vår

Og vakrest av alt på jorda? Det er ei svensk øy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Østersjø-øya Gotland ligger som en 3.183 kvadratkilometer stor perle omkranset av grønt planteplankton.

De 57 221 innbyggerne kan stolt skryte av at de bor på jordas vakreste sted - iallfall om vi skal tro en ny NASA-kåring.

I konkurransen kalt «Jorda som Kunst» har nemlig 14 000 nettbrukere kåret fram de vakreste satellittbildene fra NASAs Landsat-program.

Grønt skjær rundt øya Bildet som vant er altså av Gotland og har fått navnet «Van Gogh fra Verdensrommet». Det viser øya Gotland i et flott, blått hav, mens planteplankton bidrar til det kunsteriske i bildet med sitt grønne skjær.

Vanligvis er det NASA selv som velger ut hvilke bilder som skal høre med i «Jorda som kunst»-samlinga, men i år valgte man altså en konkurranse der folk fritt kunne stemme fram sine favoritter.

Bildene er imidlertid pusset litt på i forkant av kåringa, og er dermed ikke helt realistiske. Målet er å få fram hvor vakre vanligvis så kjedelige satellittbilder kan være.

- Alle vi som jobber med dette blir fra tid til annen slått av den estetiske verdien noen av disse bildene har, sier Ron Beck i US Geologival Survey ifølge NationalGeographic.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer