Jorda varmes opp i rekordfart, og kan sprenge grensa for hva vi noensinne har sett

Hvis utslippene fortsetter å øke.

GLOBAL OPPVARMING: Forskere har funnet ut at klimaet aldri har endret seg raksere enn i det siste århundret. Foto: AFP / NASA
GLOBAL OPPVARMING: Forskere har funnet ut at klimaet aldri har endret seg raksere enn i det siste århundret. Foto: AFP / NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den globale temperaturen vi opplever nå har ikke vært høyere på over 4000 år. Og temperaturen vil fortsette å stige til et nivå vi aldri har sett før, ifølge forskere.

Forrige gang det var like varmt på jorda som det er nå, var i sluttfasen av istida. Og ifølge prognosene vil temperaturen fortsette å stige.

En gruppe forskere har rekonstruert den globale temperaturen hele 11 300 år tilbake i tid og har funnet ut at klimaet aldri har endret seg raskere enn i det siste århundret, ifølge The Independent.

Grensesprengende varme Selv om vinteren og sommeren ser ganske lik ut nå som som 20 år siden, er den globale temperaturen i rekordendring i historisk sammenligning.

I år 2100 kan den globale temperaturen nå et nivå som vi aldri før har opplevd. Dette kan skje om utslipp av karbondikosid fortsetter å øke, mener forskerne som har publisert den nye studien i tidsskriftet Science.

- Vi er på vei til et sted som er langt fra det vi tidligere har sett i de siste 10 000 årene. I mitt hode er vi på vei til en annerledes planet enn den vi er blitt vant til, sier Jeremy Shakun ved Harvard University og medforfatter til studien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer