Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordan Edwards drept av politimann i Texas

Jordan (15) ble skutt i bakhodet av politimann i helga. Nå forandrer Texas-politiet en nøkkeldetalj

Politibetjent har fått sparken etter at politisjefen har sett videobilder.

DREPT: 15 år gamle Jordan Edwards ble skutt i bakhodet og drept av en politibetjent i Texas da han forlot en fest i bil. Foto: EPA/NTB Scanpix
DREPT: 15 år gamle Jordan Edwards ble skutt i bakhodet og drept av en politibetjent i Texas da han forlot en fest i bil. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politisjef Jonathan Haber har nå endret viktig informasjon i politiets forklaring av hva som skjedde da ubevæpnede Jordan Edwards (15) ble skutt i bakhodet og drept av en politibetjent i Dallas-forstaden Balch Springs lørdag, skriver BBC.

Politibetjent Roy Oliver løsnet skudd mot bilen, da den svarte tenåringen forsøkte å forlate en fest sammen med brødrene sine og to kamerater.

ENDRET FORKLARING: Politisjef Jonathan Haber i Balch Springs i Dallas, Texas snakker om drapet på Jordan Edwards (15) under en pressekonferanse. Foto: The Dallas Morning News/APNTB Scanpix
ENDRET FORKLARING: Politisjef Jonathan Haber i Balch Springs i Dallas, Texas snakker om drapet på Jordan Edwards (15) under en pressekonferanse. Foto: The Dallas Morning News/APNTB Scanpix Vis mer

Oliver har nå fått sparken, etter at politiledelsen har sett videoopptak av hva som faktisk skjedde, skriver The Atlantic.

- Har uttalt meg uriktig

Først gikk politiet ut og sa at politibetjenten hadde løsnet skudd etter at bilen de unge guttene kjørte «rygget aggressivt» mot politimannen.

Nå vedgår politisjefen at dette slett ikke er riktig.

- Oliver løsnet skudd mot en bil full av tenåringer som forlot en fest lørdag kveld. Jeg har utilsiktet uttalt meg uriktig om at bilen rygget mot politibetjenten. Videobilder, som jeg nå har sett, viser at bilen kjørte bort fra politiet, sier Jonathan Haber.

Politibetjenten som løsnet skudd har fått sparken etter «flere brudd» på retningslinjene. Utover det, ønsker ikke Dallas-politiet å gå i detalj, da det ikke er avklart hvorvidt Roy Oliver vil påklage oppsigelsen.

I SORG: Pappa Odell Edwards tørker vekk tårene, mens deres advokat Lee Merritt snakker om drapet på sønnen Jordan (15). Mamma Charmaine Edwards er også tydelig preget. Foto: The Dallas Morning News/AP/NTB Scanpix
I SORG: Pappa Odell Edwards tørker vekk tårene, mens deres advokat Lee Merritt snakker om drapet på sønnen Jordan (15). Mamma Charmaine Edwards er også tydelig preget. Foto: The Dallas Morning News/AP/NTB Scanpix Vis mer

- Betjentens oppførsel representerer ikke våre kjerneverdier, sier politisjefen.

Etterforskes

Jordan, som satt i passasjersetet foran, døde etter å ha blitt skutt i bakhodet.

Hans 16 år gamle bror og tre venner ble innbrakt av politiet og intervjuet som vitner.

Politiet benevner hendelsen som drap, men det betyr ikke nødvendigvis at det vil bli tatt ut siktelse mot politibetjenten som løsnet skudd.

Påtalemyndigheten har igangsatt etterforskning.

Den fatale hendelsen skjedde lørdag kveld. Politiet agerte på rapporter om drikking blant mindreårige på en fest hvor rundt 100 barn hadde samlet seg, ifølge naboer.

- Krig mot dårlig politi

Politifolk var inne i huset og forsøkte å finne huseieren, da de hørte det de trodde var skudd utenfor. det skapte panikkstemning i huset og folk flyktet.

Etter å ha gått utenfor, avfyrte Roy Oliver flere skudd og Jordan, som betegnes som et stort talent i amerikansk fotball på Mesquite High School, ble drept.

TALENT: Jordan Edwards (15) var et talent i amerikansk fotball. Foto: The Dallas Morning News/AP/NTB Scanpix
TALENT: Jordan Edwards (15) var et talent i amerikansk fotball. Foto: The Dallas Morning News/AP/NTB Scanpix Vis mer

Treneren hans, Jeff Fleener, sier til Dallas Morning News at han er «knust og i hjertesorg» etter de triste nyhetene.

- Du lager ei sjekkliste over alt du vil ha i en spiller, en sønn, en lagkamerat, en venn, og Jordan hadde alt det. Han var den gutten, sier Fleener.

Jordan Edwards familie krever, gjennom advokat Lee Merritt, at politibetjenten som forårsaket guttens død må pågripes og straffeforfølges.

- Vi erklærer krig mot dårlig politi, uttalte Merritt med Jordans foreldre gråtende ved sin side.