England:

Jordan (9) døde etter lynnedslag

- God natt, vakre gutt, sier familien i en uttalelse gjengitt av engelsk politi. Gutten blir hyllet av Liverpool-stjerne James Milner og minnes av hele lokalsamfunnet.

STORM: Ni år gamle Jordan Banks gikk bort etter skader han pådro seg i forbindelse med kraftig uvær. Ifølge politiet ble han truffet av lynet. Foto: Lancashire Police
STORM: Ni år gamle Jordan Banks gikk bort etter skader han pådro seg i forbindelse med kraftig uvær. Ifølge politiet ble han truffet av lynet. Foto: Lancashire Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I går stanset vår verden. Vi mistet vår lyseste stjerne, vår vakre sønn Jordan. Latteren hans, det smittende smilet, de gylne krøllene. Han var vårt alt. Klokere enn alderen skulle tilsi, omsorgsfull, hensynsfull, sjenerøs og så kjærlig. God natt, vakre gutt.

Det sier familien til ni år gamle Jordan Banks fra Blackpool i England, i en uttalelse gjengitt av politiet i Lancashire. De takker for gode ord og støtte fra dem rundt seg, og ber om ro i den tunge stunden. Politiet bidrar til å ivareta familien.

- Truffet av lynet

Banks ble skadd i forbindelse med alvorlig tordenvær, og ble ifølge politiet truffet av et lynnedslag. Han ble først kjørt til sykehus med alvorlige skader, og politiet har seinere bekreftet at han ikke overlevde.

Dødsfallet har preget hele lokalsamfunnet. Turistattraksjonen Blackpool Tower lyst opp med røde lys og hjerter, og ifølge Sky News blomster ble lagt ned på fotballbanen.

- I kveld står vi sammen med Jordan Banks' familie, venner og lokalsamfunnet for å minnes en bemerkelsesverdig ung mann, tvitret staben ved tårnet, ifølge Sky News.

Minnes av fotballstjerne

Banks hadde tidligere bidratt til innsamlingsaksjoner til støtte for psykisk helsehjelp. Da han samlet inn nesten 30 000 kroner på ti dager, påkalte det oppmerksomheten til Liverpool-midtbanespiller James Milner, som gratulerte ham med «fantastisk arbeid».

Nå minnes Milner gutten i sosiale medier.

LYNSHOW: På bare én time ble det registrert over 200 lynnedslag i Seattle. Video: CNN Vis mer

- En spesiell gutt tatt altfor tidlig. Hvil i fred, Jordan. YNWA, skriver han på Twitter.

I gjennomsnitt dør to personer i Storbritannia som følge av lynnedslag hvert år, ifølge BBC.

BBC Weather-meteorolog Simon King sier uværet tirsdag ikke var uvanlig for årstida. Det anslås at om lag 3000 lynnedslag fant sted i Nord-England mellom klokka 16.00 og midnatt tirsdag.

- Tragisk

Også guttens fotballag og venner uttrykker dyp sorg.

- Jordan var et skinnende lys og en inspirasjon for alle han møtte. En sterk, bestemt og modig ung mann, som vil bli savnet av alle, uttaler fotballklubben Clifton Rangers Junior Football Club, ifølge Sky News.

En klassekamerat omtaler Banks som «snill og omsorgsfull» overfor BBC.

- Fotball var veldig viktig for ham. Han elsket det. Han spilte hver dag på skolen med meg, sier han.

Også politiet og parlamentsmedlemmet Scott Benton uttrykker kondolanser overfor familien.

- Dette er en fullstendig tragisk hendelse, og tankene våre er helhjertet med familie og venner av den avdøde gutten i denne triste og opprivende tida.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer