I MØRKET: I denne bilen lå ni år gamle Jordan i nesten to døgn med sin døde far. Foto: WTCI
I MØRKET: I denne bilen lå ni år gamle Jordan i nesten to døgn med sin døde far. Foto: WTCIVis mer

Jordan (9) fanget i bilvrak i to døgn med sin døde far

Bilen kjørte av veien på øde veistrekning. Først etter to døgn ble ni-åringen reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Douglas Landon (39) var ute med datteren sin Jordan (9) fredag kveld. De to var ute og handlet godteri og kjøpte skrapelodd i Jasper i North Carolina, før de kjørte hjem i Douglas' Chevrolet Monte Carlo ute på kvelden.

Overlevde på godteri På vei hjem skjedde imidlertid en tragisk ulykke da bilen kjørte av veien og endte på hodet i grøfta. Douglas døde i ulykka, mens Jordan overlevde.

Det ble starten på en to dager lang kamp for den ni år gamle jenta. Hun maktet ikke å komme seg ut av den totalvrakede bilen, men ble liggende fanget med sin døde far. Dette skriver den lokale tv-stasjonen WTCI.

Først i 18-tiden søndag kveld kom hjelpen fram, etter at Jordan hadde overlevd på PoP-Tarts, vann og Gatorade i nærmere 48 timer.

- Hun har fortalt at hun prøvde å komme seg ut av bilen, men at hun ikke klarte det, forteller familievenn Kevin Brinson til WTCI.

Redningen var nær Moren til Jordan, Claudette Leohmann, dro ut lørdag for å lete etter Douglas og Jordan. Hun kjørte ut på den samme strekningen, kun 30 meter fra der datteren ventet på hjelp. Men verken hun eller hjelpemannskapene så bilvraket der datteren lå.

- Jeg er sikker på at Jordan kunne høre sirenene og alt som skjedde i forbindelse med den andre utkjøringen. Ingen visste at hun lå like ved, sier Butch Morse, sjefen til Douglas.

Dermed måtte Jordan vente nok et døgn før hjelpen kom. Venner av familien forteller at det siste Douglas gjorde var å beskytte datteren.

Beskyttet datteren - Han lå krøket sammen med den ene armen over brystet. Den andre armen hadde han strukket ut for å beskytte Jordan. Han forsøkte å holde henne og beskytte henne, han var en god far, sier familievenn Brinson.

Jordans mor, Claudette Leohmann, forteller til nyhetsbyrået AP at ni-åringen er i rask bedring, men at hun er svært nedtrykt over å ha mistet faren sin.