- Jordan avverget al-qaida-angrep mot vestlige diplomater

Planla å drepe diplomater med selvmordsbombere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er statlig TV som i kveld melder at Jordan har avverget et angrep fra al-Qaida.

Angrepet skulle omfatte selvmordsbombere og drap på vestlige diplomater. De storstilte planene innebar også angrep mot kjøpesentre.

11 pågrepet En gruppe på elleve jordanere er pågrepet i saken, opplyser det jordanske etterretningsdepartementet.

Mennene ble pågrepet tirsdag morgen. Planen skal ha vært å angripe kjøpesentre, kafeer og ambassader i bydelen Abdoun vest i hovedstaden Amman med bilbomber, selvmordsbombere og væpnede menn.

USAs ambassade skal ha vært ett av målene. De elleve mennene har fått hjelp fra væpnede islamister i Syria, hevder en kilde i sikkerhetstjenesten i Jordan.

- Vi etterforsker alle muligheter, og én av mulighetene er at det syriske regimet kan ha vært involvert, sier kilden til nyhetsbyrået DPA

Knyttet til al-Qaida Mennene som er pågrepet, skal ha hatt forbindelser til al-Qaida i Irak. Planleggingen av angrepene skal ha startet i juni, og gruppen skal ha mottatt våpen og eksplosiver fra Syria.

Den 9. november 2005 ble Jordan rammet av et voldsomt bombeangrep mot tre hoteller i Amman. Minst 67 mennesker mistet livet i aksjonen, og myndighetene mente den gang at al-Qaida sto bak terroren.

Flere kjente al-Qaida-ledere har også jordansk bakgrunn. Jordanskfødte Abu Musab al-Zarqawi var al-Qaidas leder i Irak i årene etter den amerikanskledede operasjonen i 2003. Han skal ha blitt drept i et amerikansk angrep sør for Bagdad sommeren 2006.

(NTB)