Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordan bekrefter at IS har tatt pilot til fange

Etter «fiendtlige» angrep tidligere på dagen.

TATT TIL FANGE: IS har offentliggjort dette bildet av den jordanske piloten de har tatt til fange. Foto:  Welayat Raqa / AFP / NTB Scanpix
TATT TIL FANGE: IS har offentliggjort dette bildet av den jordanske piloten de har tatt til fange. Foto: Welayat Raqa / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et krigsfly er skutt ned i Raqqa-provinsen av opprørere fra Den islamske stat (IS), ifølge aktivistgruppa Syrian Observatory av Human Rights.

Jordansk pilot Det jordanske militæret bekrefter at en av deres piloter har krasjet og er tatt til fange av IS, melder BBC.

Jihadistene har sagt at de skjøt ned et fly over den syriske byen Raqqa, men det er hittil ikke kjent hvorvidt flyet ble skutt ned eller styrtet av en annen årsak.

Jordan tilhører gruppen av amerikanske allierte som er med i koalisjonen som har utført luftangrep mot IS i Irak og Syria siden september.

22 drept
Ifølge BBC er det første gang et av koalisjonens fly går ned over Syria.

Jordan er ett av totalt fire arabiske land som flyr over syrisk territorium.

Tidligere i dag ble det meldt at regjeringsvennlige fly hadde bombet minst tre IS-mål i samme område og at 22 mennesker er drept.

(NTB-Reuters-DPA/Dagbladet).

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media