Jordan ber om hastemøte i FN om israelske bosetninger

Vil stoppe Israel.

SKAL DISKUTERE: Anmodningen fra Jordan kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour (avbildet) i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen. Foto: Foto: AP / NTB scanpix
SKAL DISKUTERE: Anmodningen fra Jordan kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour (avbildet) i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen. Foto: Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jordan ber om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere Israels planer om å bygge flere bosetninger på okkupert land.

Anmodningen kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen.

Sikkerhetsrådet må forlange at Israel trekker tilbake planene umiddelbart, står det i brevet til Mansour, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Jordan, som er medlem av Sikkerhetsrådet, er også bekymret over forsøkene på å endre den religiøse statusen til en sentral muslimsk helligdom i Jerusalem.

Landet er ett av to land i Midtøsten som har inngått fredsavtale med Israel, og har nylig uttalt at Israel setter avtalen på spill dersom bosetningene blir utvidet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga mandag grønt lys til å framskynde byggingen av ulovlige bosetninger i de okkuperte, palestinske områdene.

Beslutningen gjelder 1060 nye leiligheter for bosettere i det annekterte Øst-Jerusalem og ble tatt etter press fra bosetterne og det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi, ifølge avisen Haaretz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer