Jordan ber om hastemøte i FN om israelske bosetninger

Vil stoppe Israel.

SKAL DISKUTERE: Anmodningen fra Jordan kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour (avbildet) i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen. Foto: Foto: AP / NTB scanpix
SKAL DISKUTERE: Anmodningen fra Jordan kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour (avbildet) i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen. Foto: Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordan ber om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å diskutere Israels planer om å bygge flere bosetninger på okkupert land.

Anmodningen kommer like etter at den palestinske FN-utsendingen Riyad Mansour i et brev til FN ber om et møte for å diskutere situasjonen.

Sikkerhetsrådet må forlange at Israel trekker tilbake planene umiddelbart, står det i brevet til Mansour, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Jordan, som er medlem av Sikkerhetsrådet, er også bekymret over forsøkene på å endre den religiøse statusen til en sentral muslimsk helligdom i Jerusalem.

Landet er ett av to land i Midtøsten som har inngått fredsavtale med Israel, og har nylig uttalt at Israel setter avtalen på spill dersom bosetningene blir utvidet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga mandag grønt lys til å framskynde byggingen av ulovlige bosetninger i de okkuperte, palestinske områdene.

Beslutningen gjelder 1060 nye leiligheter for bosettere i det annekterte Øst-Jerusalem og ble tatt etter press fra bosetterne og det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi, ifølge avisen Haaretz.

(NTB)