Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordan klar til å løslate IS-fange i bytte mot gissel

IS holder jordansk pilot fanget.

DØMT I 2006: Jordan skal være villig til å løslate dødsdømte Sajida al-Rishawi i bytte mot den jordanske piloten Maaz al-Kassasbeh, som IS truer med å henrette. Foto: REUTERS / Majed Jaber / NTB scanpix
DØMT I 2006: Jordan skal være villig til å løslate dødsdømte Sajida al-Rishawi i bytte mot den jordanske piloten Maaz al-Kassasbeh, som IS truer med å henrette. Foto: REUTERS / Majed Jaber / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordan vil løslate en irakisk fange slik IS krever, i bytte mot en jordansk pilot som IS holder fanget, ifølge en jordansk talsperson, melder NTB.

Opprørsgruppa Den islamske staten (IS) truet i en ny video tirsdag ettermiddag med å drepe den jordanske flygeren Maaz al-Kassasbeh og den japanske journalisten Kenji Goto innen 24 timer.

IS' krav for å spare gislene, er at Sajida al-Rishawi, som ble dømt til døden i 2006 for et mislykket selvmordsangrep, blir sluppet ut av fengsel i Jordan.

60 mennesker ble drept i en rekke koordinerte bombeangrep mot tre hoteller i Jordans hovedstad Amman 9. november 2005. Rishawi anklages for å ha deltatt i terroraksjonen, men overlevde angivelig fordi bombebeltet hennes ikke ble detonert.

(NTB)