Jordan legger ned 100 arbeidsplasser på Flisa

HAMAR (NTB): Jordan AS vil legge ned sin tannbørstefabrikk på Flisa i Hedmark. Dette betyr at vel 100 ansatte sies opp ved hjørnesteinsbedriften i Åsnes kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele lokalsamfunnet reagerer med sjokk og vantro på den nedslående førjulsmeldingen. Nedleggelsen skal skje i løpet av 1999, og allerede tidlig på nyåret blir det klart hvem som må se seg om etter nytt arbeid.

Direktør Jo Langmoen i Jordan sier at bedriften må senke ambisjonsnivået etter å ha mistet en stor, internasjonal produksjonsavtale. For å kompensere for inntektsbortfallet vil Jordan trolig konsentrere tannbørsteproduksjonen sin i Oslo.

Jordan har om lag 280 ansatte på Flisa. I tillegg til at drøyt 100 må forlate jobbene sine ved tannbørsteavdelingen, skal ytterligere noen titalls arbeidsplasser slankes bort i en «generell konsernslanking».

De ansatte bebuder kamp for jobbene sine og mener det fortsatt er grunnlag for produksjon av tannbørster ved anlegget på Flisa.

- Dette er en trist melding og et hardt slag for hele kommunen, sier ordfører Knut Rustad i Åsnes. Han er kjent med at Jordan arbeider hardt for å finne nye kunder, og han håper at det kan lykkes slik at i alle fall noen arbeidsplasser blir reddet.