Jordan Rice (13) ofret livet for lillebroren sin

«Redd broren min først». Selv omkom han i flommen som herjer i Australia.

OFRET LIVET:  Jordan Rice (innfelt) ba om at broren måtte bli reddet først. Tsunamiliknende flodbølger har herjet i delstaten Queensland i Australia. Bildet viser redningsmannskap som står ved to bilvrak i Toowoomba som ligger vest for Brisbane. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook
OFRET LIVET: Jordan Rice (innfelt) ba om at broren måtte bli reddet først. Tsunamiliknende flodbølger har herjet i delstaten Queensland i Australia. Bildet viser redningsmannskap som står ved to bilvrak i Toowoomba som ligger vest for Brisbane. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den hjerteskjærende historien utspant seg i Toowoomba om lag 12 mil vest for hovedstaden Brisbane i Queensland på mandag.

Donna Rice og sønnene Jordan (13) og Blake (10) var ute og kjørte da bilen ble tatt av flomvannet.

Kjæresten til Donna Rice, John Tyson, forteller til avisa The Chronicle at hun tilkalte hjelp øyeblikkelig, og de tre klatret opp på taket av bilen. 

«Redd broren min først» Ifølge Tyson var det mange i nærheten som ikke gjorde noe som helst for å hjelpe dem.

- Alle disse folkene bare sto og så på, helt til en eldre mann grep fatt i et tau, bandt det rundt seg og hoppet uti, sier Tyson.

- Jordan kan ikke svømme og er livredd for vann. Men da mannen kom for å redde ham, sa han «redd broren min først», sier han videre.

Den eldre mannen klarte å redde tiåringen. Men da han forsøkte å binde tauet rundt Jordan og moren, røyk det. De drev nedover med det kraftige flomvannet.

Et øyeblikk klarte de å klamre seg fast til et tre, men måtte gi tapt for de sterke naturkreftene.

- Jeg kan bare forestille meg hva som foregikk inni ham da han ga opp sitt eget liv og reddet broren sin, til tross for at han er livredd for vannet. Han er vår lille helt, sier han. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer