Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordan Rice (13) ofret livet for lillebroren sin

«Redd broren min først». Selv omkom han i flommen som herjer i Australia.

 OFRET LIVET:  Jordan Rice (innfelt) ba om at broren måtte bli reddet først. Tsunamiliknende flodbølger har herjet i delstaten Queensland i Australia. Bildet viser redningsmannskap som står ved to bilvrak i Toowoomba som ligger vest for Brisbane. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook
OFRET LIVET: Jordan Rice (innfelt) ba om at broren måtte bli reddet først. Tsunamiliknende flodbølger har herjet i delstaten Queensland i Australia. Bildet viser redningsmannskap som står ved to bilvrak i Toowoomba som ligger vest for Brisbane. Foto: REUTERS/Amanda Neville/Scanpix/Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hjerteskjærende historien utspant seg i Toowoomba om lag 12 mil vest for hovedstaden Brisbane i Queensland på mandag.

Donna Rice og sønnene Jordan (13) og Blake (10) var ute og kjørte da bilen ble tatt av flomvannet.

Kjæresten til Donna Rice, John Tyson, forteller til avisa The Chronicle at hun tilkalte hjelp øyeblikkelig, og de tre klatret opp på taket av bilen. 

«Redd broren min først» Ifølge Tyson var det mange i nærheten som ikke gjorde noe som helst for å hjelpe dem.

- Alle disse folkene bare sto og så på, helt til en eldre mann grep fatt i et tau, bandt det rundt seg og hoppet uti, sier Tyson.

- Jordan kan ikke svømme og er livredd for vann. Men da mannen kom for å redde ham, sa han «redd broren min først», sier han videre.

Den eldre mannen klarte å redde tiåringen. Men da han forsøkte å binde tauet rundt Jordan og moren, røyk det. De drev nedover med det kraftige flomvannet.

Et øyeblikk klarte de å klamre seg fast til et tre, men måtte gi tapt for de sterke naturkreftene.

 FLOMVANN:  Boliger er dekket av flodvann i forstaden Bundamna i Ipswich. Foto: EPA/DAVE HUNT/SCANPIX
FLOMVANN: Boliger er dekket av flodvann i forstaden Bundamna i Ipswich. Foto: EPA/DAVE HUNT/SCANPIX Vis mer

- Jeg kan bare forestille meg hva som foregikk inni ham da han ga opp sitt eget liv og reddet broren sin, til tross for at han er livredd for vannet. Han er vår lille helt, sier han. 

Det har blitt opprettet en rekke minnesider for Jordan Rice på Facebook, hvor han hylles som helt.

- Vel Jordan, du har blitt en helt, kamerat. Jeg vet at om du var her sammen med meg nå så ville du smile stort. Du er til og med i australske aviser. Glad i deg og moren din, savner deg mer og mer for hvert sekund som går, skriver en som tydeligvis var venn av Jordan på en minneside på Facebook med over 50.000 medlemmer. 

- Svelger hele byen Minst 20 mennesker er i løpet av de to siste ukene omkommet i flommen etter langvarig styrtregn i de nordøstlige delene av Australia. Bare i Toowoomba-området mistet tolv mennesker livet da en styrtflom uten varsel fosset gjennom byen tirsdag. I byen Ipswich, 30 kilometer sørvest for Brisbane, var 3.000 hus oversvømmet, og en tredel av byen var ventet å stå under vann når flomtoppen ble nådd senere onsdag. — Vannet stiger og svelger hele byen. Det er hjerteskjærende, sier borgermester Paul Pisasale.

Redningsmannskapene benyttet seg av litt solskinn onsdag til å lete etter noen av de 67 som er savnet i Toowoomba-området.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling