Jordan sikrer grensa mot Irak

Jordan trappet søndag opp forsvaret av grensa mot Irak etter at sunnimuslimske opprørere erobret områder ved grensa og etter alt å dømme tok kontroll over den eneste grenseposten mellom de to landene.

KAMPER: Irakiske sikkerhetsstyrker kjemper mot sunnimuslimske ekstremister. Foto:  REUTERS/Stringer
KAMPER: Irakiske sikkerhetsstyrker kjemper mot sunnimuslimske ekstremister. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To tjenestemenn sa at grenseovergangen, som ligger 575 kilometer fra Bagdad og 320 kilometer fra Amman, ble stengt etter at væpnede sunnimuslimer tok kontrollen over den.

Tidligere søndag sa en jordansk minister at trafikken over grensa var stanset, og at det var antydninger til kaos ved grenseovergangen som ligger på den viktige hovedveien mellom de to landene.

Søndag formiddag inntok militante sunnimuslimer byen Rutba, 145 kilometer øst for grensa, og lastebilsjåfører som de siste dagene har kommet fra Irak, sier at menn fra sunnimuslimske stammer har opprettet kontrollposter langs hovedveien.

Jordan ventes å stenge grensa helt så snart den irakiske regjeringen sier at den har mistet kontrollen over grenseovergangen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer