Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jordan vil hevne IS-drap på pilot: Kvinnelig jihadist blir henrettet i morgen

Etter at deres pilot ble brent levende.

INNESTENGT: Moaz al-Kasasbeh (26) var innestengt i dette buret da han skal ha blitt brent levende av IS-terrorister. Den innfelte kvinnen skal ifølge sikkerhetskilder henrettes av Jordan i morgen, som følge av drapet på piloten. Foto: Skjermdump
INNESTENGT: Moaz al-Kasasbeh (26) var innestengt i dette buret da han skal ha blitt brent levende av IS-terrorister. Den innfelte kvinnen skal ifølge sikkerhetskilder henrettes av Jordan i morgen, som følge av drapet på piloten. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jordanske myndigheter planlegger nå å henrette fem terrormistenkte personer, etter at IS skal ha brent den jordanske jagerflyveren Moaz al-Kassasbeh (26) levende og publisert drapet i en video.

Det skriver Sky News Arabia.

Jordanske myndigheter hadde sagt seg villig til å overlevere en kvinnelig jihadist mot at piloten ble frigitt. Hun var fengslet etter å ha deltatt i et massedrap i 2005. 57 mennesker ble drept.

Ifølge NTB vil kvinnen bli henrettet allerede i morgen.

- ISIS-fanger vil bli drept Overleveringen skjedde imidlertid aldri, og nå har terroristene publisert en video som angivelig viser den 26 år gamle piloten idet han blir brent levende.

- SKAL HENRETTES: Sajida al-Rishawi ble pågrepet med et selvmordsbelte rundt kroppen,etter et mislykket forsøk på å sprenge seg selv i 2005. Hun deltok i angrepet som tok livet av 57 mennesker og skadde over 100 mennesker. Her er hun avbildet i forbindelse med rettssaken i 2006. Foto: REUTERS/Majed Jaber/NTB Scanpix
- SKAL HENRETTES: Sajida al-Rishawi ble pågrepet med et selvmordsbelte rundt kroppen,etter et mislykket forsøk på å sprenge seg selv i 2005. Hun deltok i angrepet som tok livet av 57 mennesker og skadde over 100 mennesker. Her er hun avbildet i forbindelse med rettssaken i 2006. Foto: REUTERS/Majed Jaber/NTB Scanpix Vis mer

I en oransj heldress kan piloten ses inne i et svart, stort bur. En antatt terrorist ikledd kamuflasjeklær og med maske for ansiktet, bruker en fakkel til å tenne på en stripe med brennbar væske fram til buret der piloten er innestengt. Rundt ham oppstår et hav av flammer.

Jordan vil nå hevne angrepet, ifølge kanalen.

Myndighetene i landet advarte mot et slikt hevnangrep allerede forrige uke, skulle IS drepe piloten.

«Jeg har troverdige kilder i kontakt med jordanske myndigheter, som sier at en beskjed er gitt til ISIS:

«Om de dreper piloten, vil Sajida (al-Rishawi, IS' såkalte fengslede søster, red.journ.) og andre ISIS-fanger bli drept så snart som mulig», sa journalisten Elijah Magnier i avisa Al Rai i Kuwait, ifølge Daily Mail.

Obama om videoen Kvinnen som omtales ved navn, var med på et blodbad der 57 personer ble drept i et terrorangrep i 2005. Nå omtales hun av IS som en «fengslet søster»

USAs president Barack Obama holdt kort tid etter videoen ble frigitt, en pressekonferanse i Det hvite hus.

- Jeg kjenner ikke til om den er ekte, men skulle den være ekte, er det nok en bekreftelse på ondskapen og barbarismen hos denne organisasjonen, sier Obama, ifølge Sky News.

- Vår globale koalisjon vil trolig fordoble innsatsen for å sørge for at IS blir svekket og beseieret.

- Dette viser også hvilken råtten idelogi de representerer. Det eneste IS er interessert i er død og ødeleggelse, sier han.

Dagbladet kommer med mer.