- Jordan vil hevne IS-drap på pilot: Kvinnelig jihadist blir henrettet i morgen

Etter at deres pilot ble brent levende.

INNESTENGT: Moaz al-Kasasbeh (26) var innestengt i dette buret da han skal ha blitt brent levende av IS-terrorister. Den innfelte kvinnen skal ifølge sikkerhetskilder henrettes av Jordan i morgen, som følge av drapet på piloten. Foto: Skjermdump
INNESTENGT: Moaz al-Kasasbeh (26) var innestengt i dette buret da han skal ha blitt brent levende av IS-terrorister. Den innfelte kvinnen skal ifølge sikkerhetskilder henrettes av Jordan i morgen, som følge av drapet på piloten. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jordanske myndigheter planlegger nå å henrette fem terrormistenkte personer, etter at IS skal ha brent den jordanske jagerflyveren Moaz al-Kassasbeh (26) levende og publisert drapet i en video.

Det skriver Sky News Arabia.

Jordanske myndigheter hadde sagt seg villig til å overlevere en kvinnelig jihadist mot at piloten ble frigitt. Hun var fengslet etter å ha deltatt i et massedrap i 2005. 57 mennesker ble drept.

Ifølge NTB vil kvinnen bli henrettet allerede i morgen.

- ISIS-fanger vil bli drept Overleveringen skjedde imidlertid aldri, og nå har terroristene publisert en video som angivelig viser den 26 år gamle piloten idet han blir brent levende.

I en oransj heldress kan piloten ses inne i et svart, stort bur. En antatt terrorist ikledd kamuflasjeklær og med maske for ansiktet, bruker en fakkel til å tenne på en stripe med brennbar væske fram til buret der piloten er innestengt. Rundt ham oppstår et hav av flammer. Jordan vil nå hevne angrepet, ifølge kanalen.

Myndighetene i landet advarte mot et slikt hevnangrep allerede forrige uke, skulle IS drepe piloten.«Jeg har troverdige kilder i kontakt med jordanske myndigheter, som sier at en beskjed er gitt til ISIS:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer