Kongefamilien i Jordan

Jordans prinsesse blir landets første kvinnelige pilot

Bare 19 år gammel. Nå følger prinsesse Salma i storebror og tanters fotspor.

HEDER OG ÆRE: Med et bredt smil og synlig stolthet hedret Jordans kong Abdullah II sin 19-årige datter for å ha fullført pilotutdanning i regi av landets militære styrker. Foto: Yousef Allan / Afp / NTB Scanpix
HEDER OG ÆRE: Med et bredt smil og synlig stolthet hedret Jordans kong Abdullah II sin 19-årige datter for å ha fullført pilotutdanning i regi av landets militære styrker. Foto: Yousef Allan / Afp / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var en synlig stolt konge av Jordan, kong Abdullah, som æret sin datter, prinsesse Salma, denne uka: Hans 19 år gamle datter har blitt landets første kvinnelige pilot, etter å ha gjennomført pilottrening med Jordans militære styrker, melder Al Jazeera.

Dermed er prinsesse Salma bint Abdullah av Jordan nå landets første kvinne som har fullført teoretiske og praktiske med landets militære styrker, samt britiske Sandhurst.

- Briljant og hardtarbeidende

Broren til pilot-prinsessa, kronprins Hussein, er også pilot og aktiv i Jordans militære styrker. Han skryter av søstera si på sin Instagram-konto:

«Briljant og hardtarbeidende som alltid! Gratulerer og lykke til», skriver broren.

Prinsesse Salma ble hedret i Husseiniya-palasset av det militære og familien i hovedstaden Amman denne uka. Også hennes mor, dronning Rania, var til stede.

Ikke første kvinne

Det arabiske kongelige nyhetsbyrået Arabian Royal Agency melder på Twitter at prinsesse Salma har laget historie ved å gjennomføre utdannelsen. Men at hun «ikke er den første kvinnen som har utført vanlig pilottrening».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer