Jordansk avis trykket tegningene

Så ble redaktøren sparket. Nå kastes danske produkter fra butikkhyllene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hva krenker Islam mest? En utlending som avbilder profeten slik han beskrives av sine tilhengere i verden, eller en muslim med bombebelte som sprenger seg selv på et bryllup i Amman eller andre steder?» spurte redaktør Jihad al-Momani i lederartikkelen der han forklarte hvorfor avisen Shihan i går trykket tre av de omstridte karikaturene av Muhammed.

Få timer senere var han sparket.

Sjokkerende

Arab Arab Printers Company, som eier ukeavisen Shihan, trakk deretter hele opplaget fra gaten og har nå startet en intern gransking for å finne ut hvilke andre redaksjonsmedlemmer som har deltatt i beslutningen.

- Vi sparket redaktøren for å ha publisert de krenkende bildene, heter det i en uttalelse fra selskapet.

- Vi vil også straffe alle andre som var innvolvert i denne uansvarlige og sjokkerende hendelsen.

Under overskriften «Verdens muslimer, vær fornuftige» skrev al-Momani i sin lederartikkel at han hadde valgt å trykke karikaturene for at avisens lesere selv skulle se hva som forårsaket raseriet. Han oppfordret sine lesere til å «handle rasjonelt» og stille seg spørsmål om hva som krenker Islam mest - publiseringen av karikaturene, eller selvmordsaksjonene som drepte 60 sivile bryllupsgjester og andre sivile på tre hoteller i Amman 9. november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.