Jordbærkrangel på Stortinget: – Helt sjokkert over Bollestad

Nav bør dra ut på skolene og rekruttere jordbærplukkere til i sommer, mener Ap. Men de får nei av landbruksminister Olaug Bollestad og regjeringen.

KRANGEL: Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) under Stortingets muntlige spørretime onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRANGEL: Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) under Stortingets muntlige spørretime onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er helt sjokkert! Landbruksministeren snakker om langsiktige tiltak. Det er helt irrelevant for denne sommeren. Da har jordbærene råtnet for lenge siden, sier landbrukspolitisk talsperson Nils Kristen Sandtrøen i Arbeiderpartiet til NTB.

Problemet han snakker om, er de koronastengte grensene som gjør at norske bønder mangler arbeidskraft. Både regjeringen og opposisjonen er enige om at det er en god idé å få norske ungdommer ut i arbeid på norske gårder.

Men det må gjøres en større innsats for å få dem i gang, mener Arbeiderpartiet.

- Nå er det ungdommenes tur. Nav bør dra ut på de videregående skolene og drive aktiv rekruttering. Men dette stemmer regjeringen ned, sier Sandtrøen.

Ikke flertall

Han viser til et forslag fra Arbeiderpartiet om en slik ordning, som Stortinget skal debattere og votere over torsdag. Regjeringspartiene og Frp har varslet at de vil gå imot, mens SV, Sp og Ap vil stemme for. Dermed blir det ikke flertall.

- Det finnes masse frisk ungdom i Norge som kan bidra med jordbærplukking. Det nytter ikke å snakke om at en nå planlegger kampanjer på nett, over ett år etter nedstengningen. Hvis vi hadde styrt landet på denne måten under gjenreisningen etter krigen, hadde Finnmark fortsatt ligget helt brakk, sa Sandtrøen under en opphetet utveksling i spørretimen på Stortinget onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer