Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordbruksoppgjøret: Bøndene sier ja til forhandlinger

Organisasjonene til norske bønder har vedtatt å gå i forhandlinger om årets jordbruksoppgjør, til tross for betydelig avstand mellom tilbud og krav.

SIER JA: Bondelaget og Norsk Bonde og Småbrukarlag sier ja til å forhandle om om årets jordbruksoppgjør. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SIER JA: Bondelaget og Norsk Bonde og Småbrukarlag sier ja til å forhandle om om årets jordbruksoppgjør. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Målet er å komme fram til en avtale som løfter mangfoldet i landbruket og sikrer gode løsninger for å oppnå markedsbalanse. Det er stor avstand mellom statens tilbud og jordbrukets krav når det gjelder inntektsmuligheter, sier jordbrukets forhandlingsleder og leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag,

Det er forhandlingsutvalget til jordbruket, satt sammen av representanter for Bondelaget og Norsk Bonde- og Småbrukarlag, som etter en møtet mandag ettermiddag vedtok å innlede forhandlinger med regjeringen. Forhandlingene starter tirsdag klokka 12 og skal være avsluttet onsdag 16. mai.

Regjeringen la fredag på bordet et tilbud verdt totalt 1 milliard kroner, mens bøndene kommer til forhandlingsbordet med et samlet krav på 1,83 milliarder kroner.

I tillegg er det stor uenighet mellom partene om hvordan midlene skal fordeles, hvis de skulle klare å komme til enighet om en totalramme.

Landbruks-. og matminister Jon Georg Dale (Frp) hadde ingen umiddelbar kommentar til at det nå brygger opp til forhandlinger, men bekrefter at motparten har meddelt sitt ønske om det.

- Jordbrukets krav skisserer gode og framtidsrettede løsninger for norsk landbruk. Jeg forventer en betydelig forhandlingsvilje fra regjeringen når vi setter oss til forhandlingsbordet i morgen, sier Bartnes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media