Jorden blir bare varmere og varmere

Ingen pause i global oppvarming, ifølge amerikanske forskere.

<strong> Global oppvarming:</strong>  Jorden blir varmere og varmere i følge amerikanske forskere. Foto: Trym Ivar Bergsmo / Samfoto
Global oppvarming: Jorden blir varmere og varmere i følge amerikanske forskere. Foto: Trym Ivar Bergsmo / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den globale oppvarmingen har ikke tatt pause. Det viser en studie gjort av den statlige amerikanske vitenskapsorganisasjonen National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

En global varmetopp i 1998, noen noen påfølgende kjøligere år fikk teoriene om en pause i den globale oppvarmingen til å blomstre.

Etter tusenårsskiftet har klimaskeptikere snakket om en oppbremsing av global oppvarming. Dette har blitt brukt som et argument om at FNs klimapanel har tatt feil i sine konklusjoner om at klimaendringene er menneskeskapt.

Men dette skal altså ikke være tilfelle, ifølge forskningsresultatene fra NOAA.

Ingen pause NOAAs analyser viser at temperaturøkningen har vært på 0,1 grad per tiår siden 2001.

- Denne studien viser at den globale oppvarmingen aldri tok noen pause, sier Mark Maslin, professor i klimatologi ved University College London, til den svenske avisa Exspressen.

Stigende temperaturer Studien er publisert i vitenskapsmagasinet Sience, og fastslår nå at det ikke er noe tegn på at den globale oppvarmingen har bremset opp.

- En hel industri er bygget opp av klimaskeptikere på premisset om pause i den globale oppvarmingen. Men temperaturene har altså steget raskere de siste 15 årene enn de seneste 65,  sier Mark Maslin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer