<strong>- KOM HIT:</strong> Barselavdelingen på Arendal sykehus har så god kapasitet at jordmødrene ber feriegjester føde i Arendal, noe som kan hjelpe dem med å beholde avdelingen.
Foto: Mike Schröder / Argus / Samfoto
- KOM HIT: Barselavdelingen på Arendal sykehus har så god kapasitet at jordmødrene ber feriegjester føde i Arendal, noe som kan hjelpe dem med å beholde avdelingen. Foto: Mike Schröder / Argus / Samfoto Vis mer

Jordmødre med bønn: Ber turister føde i Arendal

God kapasitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barselavdelingen på Arendal sykehus har så god kapasitet at jordmødrene ber feriegjester føde i Arendal, noe som kan hjelpe dem med å beholde avdelingen.

- Det er mange barnefødsler i juli og august. Hvorfor ikke forlenge ferien og føde på Arendal sykehus, sier gynekolog Vibeke Salvesen til NRK.

Da Kristiansand overtok nyfødtposten, og dermed også risikoposten, fikk avdelingen rundt 80 færre fødsler i året.

- Men bemanningen er den samme. I motsetning til store sykehus, hvor kvinnene må ut fortest mulig, har vi tid til individuell tilpassing, sier fagutviklingsjordmor Karin Lillejord Kristoffersen og understreker at det er trygt å føde i sørlandsbyen.

Mindre trygg er fremtiden for avdelingen etter en rapport som konkluderer med at barneposten bare bør ta imot dagpasienter i fremtiden.

- Men vi håper vi kan få mange fødende til Arendal, som et bevis på at vi fortsatt er dyktige og gjør en god jobb, sier enhetsleder Tove Andreassen til kanalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer