Jordmor Tabea har sittet snøfast i over ti timer

Er på vei til hjemmefødsel i militær beltevogn.

FAST I SNØEN: Jordmor Tabea Zimmerman (t.v.), vognkommandør Orla Mogensen og fører Bjarne Kofoed. Foto: Nils Meilvang/BT
FAST I SNØEN: Jordmor Tabea Zimmerman (t.v.), vognkommandør Orla Mogensen og fører Bjarne Kofoed. Foto: Nils Meilvang/BTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det herjer snøkaos i Europa. Mange sitter fortsatt fast på flyplasser blant annet i Frankrike, og i Danmark forårsaker voldsomme snømasser store forsinkelser.

Spesielt på øya Bornholm, der jordmor Tabea Zimmerman fra Rønne i går reiste til en hjemmefødsel i den lille havnebyen Tejn.

Militær transport Zimmermann reiser i en militær beltevogn - men er likevel blitt stående fast. Sammen med vognkommandør Orla Mogensen og fører Bjarne Kofoed har hun stått fast i over ti timer, skriver danske BT - som er med i vogna.

- Vi har sittet fast i ti timer, og har søkt ly på en gård der vi har fått en kopp varm kaffe, sier BT-fotograf Nils Meilvang.

Totalt har turen da tatt over 12 timer, og snømassene er nå så voldsomme at selv ikke militærets kjøretøy kommer fram.

Vaktsjef ved Bornholm-politiet Jan Kragbæk ber bilister parkere og komme seg innendørs.

Graves fri Redningsmannskaper jobber med å grave beltevogna fri fra snøen - og det ble sendt ei ny jordmor, på ski, for å ta over for Zimmermann.

Det kom i 1115-tida fram en lokal lege til kvinnen. Jordmora som gikk på ski ankom litt over klokka 12.

- Den fødende kvinnen er i gode hender, sier politivaktsjef Kragbæk til Ekstra Bladet.

Også i Norge er det kaldt. Kjøligst på julekvelden var Tynset, med 37 minusgrader.

Ifølge vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen vil dette holde seg de neste dagene.  

Nedbør - Det blir fortsatt kaldt, og vil holde seg kaldt fram til onsdag. Da vil vi muligens se en endring, der det kommer noe nedbør nord på Vestlandet og nordover, og i nordlige fjelltrakter i Sør-Norge, sier Johnsen til Dagbladet.

Da kan temperaturen stige noe. Rundt nyttårsaften vil det også komme noe nedbør.  

- Det starter nok som snø. Men ettersom temperaturen vil stige noe, muligens opp mot 0 grader, kan det komme noe regn i kystområdene nord på Vestlandet, sier Johnsen.

Fra til onsdag-torsdag blir det imidlertid fortsatt hvitt — og bitende kaldt.

JULAFTEN PÅ FLYPLASSEN: Rumenske Bogdan (t.h.) og Christel (t.v.) spiser julemiddag på Roissy-en-France-flyplassen utenfor Paris. Foto: AFP/Lionel Bonaventure
JULAFTEN PÅ FLYPLASSEN: Rumenske Bogdan (t.h.) og Christel (t.v.) spiser julemiddag på Roissy-en-France-flyplassen utenfor Paris. Foto: AFP/Lionel Bonaventure Vis mer