RAS: Et stort jordras gikk i Jostedalen i Sogn søndag. Ingen personer er tatt av raset, men det kan ha tatt med seg flere sauer. Foto: Politiet
RAS: Et stort jordras gikk i Jostedalen i Sogn søndag. Ingen personer er tatt av raset, men det kan ha tatt med seg flere sauer. Foto: PolitietVis mer

Jordras tok med seg flere bygg i Sogn

Ingen personer ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet/NTB: Det 200 meter brede skredet fant sted ved 9.30-tiden i Krundalen, som er en sidedal i Jostedalen i Luster kommune, skriver Bergens Tidende.

Det bor mellom 70 og 80 mennesker i området, men ingen personer skal ha blitt tatt av raset.

Kan ha tatt med seg dyr - Det har gått et ras som har tatt med seg to, tre uthus. Det er et stykke fra der folk bor, men det er muligens noen sauer som er tatt av raset, sier Stig Inge Hauge, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Han sier også at det ikke skal være fare for at det kan gå flere ras i dag.

BT har snakka med Tom Kreken, som bor like nedenfor der jordraset stanset.

- Det er bare flaks. Det er mange dyr og flere uthus som ble tatt av raset. Heldigvis ingen mennesker. Jeg så flere uthus som ble tatt, men ingen hus det bor folk i, sier han til avisa.

- Delte seg på midten Han beskriver et voldsomt smell før det raste nedover fjellet.

- Raset delte seg på midten, nå står det en del dyr fast mellom elva og selve raset. Det er ti dyr som er innesperret. Jeg har nettopp fått opp tre sauer fra elva, men regner med at en del sauer ble tatt av raset, sier Kreken til avisa.

Ikke lenge etter at raset gikk varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om økende skredfare.

- Dette som en konsekvens av den forventede nedbøren de neste dagene, sier Brigt Samdal, regionsjef i NVE, til BT.

(NTB)