Jordskjelv-eksperter møttes i Nepal i forrige uke for å planlegge bedre sikring

- Et uunngåelig mareritt, sier seismolog om skjelvet.

RUINER:  Hele lørdag bidro frivillige med å grave ofre for jordskjelvet ut av ruinene etter det kraftige jordskjelvet.  Foto: Reuters / NTB Scanpix
RUINER: Hele lørdag bidro frivillige med å grave ofre for jordskjelvet ut av ruinene etter det kraftige jordskjelvet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: En talsmann for politiet i Nepal opplyser søndag morgen, norsk tid, at antall bekreftede døde i Nepal er 1.953, mens 53 er døde i India. 

Kinesiske myndigheter opplyser at 17 mennesker mistet livet i Tibet på grunn av skjelvet. Etter hvert som redningsarbeidet skrider fram i Nepal, ventes tallet på døde å stige, skriver NTB.

(Dagbladet): Lørdagens ødeleggende jordskjelv var katastrofen ekspertene visste kom til å komme, men som de ikke rakk å planlegge mot.

Søndag ved 09-tiden norsk tid opplyste myndightene i Nepal at 1 953 mennesker så langt er bekreftet omkommet. I tillegg kommer 53 omkomne i India og 17 døde fjellklatrere på kinesisk side i Tibet -

For seinest i forrige uke var over 50 jordskjelv-eksperter fra hele verden samlet i Nepals hovedstad i Katmandu for å diskutere mulige løsninger på hvordan området kunne forberede seg på et nytt kraftig jordskjelv. Et skjelv de visste var på vei, men de ikke visste når kom.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

- Det vi fryktet - Det var et uunngåelig mareritt. Det som har skjedd er akkurat det vi fryktet ville skje, sier seismolog James Jackson ved Cambridge-universitetet i England til nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.