Jordskjelv i Aten i ettermiddag

Rammet Aten sentrum og områdene rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Atens geologiske institutt bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at den greske hovestaden ble rammet av et jordskjelv. De kunne ikke si hvor kraftig det var eller hvor skjelvets senter lå.

Men European-Mediterranian Seismological Scentre melder i ettermiddag at skjelvet, som var klokka 14.38 norsk tid, målte 4,7 på richterskala, og hadde sentrum et stykke nord for Aten.

- Det er et skjelv man føler godt, og som er ubehagelig, hvis man er i nærheten. Det har nok vært merkbart i Aten, sier Seismolog Tormod Kværna fra det norske jordskjelvinstituttet Norsar på Kjeller til Dagbladet.no.

- De største jordskjelvene vi har hatt i norge er fra 4,5 til opp mot fem på richterskala. Men det er svært sjeldent. Men i Hellas er ikke dette unormalt. Det er et meget aktivt jordskjelvområde. Det har nok vært ubehagelig for de som ha vært nært sentrum av skjelvet, men det har nok ikke oppstått særlige skader, sier han.

- Jeg har ikke merket noen verdens ting, sier Dagbladet.nos reporter Gorm S. Andresen. Han har vært på seilearenaen og fulgt Christoffer Sundby.

For sikkerhets skyld spør han også sin drosjesjåfør i Aten.

- Nei, vi har ikke merket noe jordskjelv i dag, sier sjåføren.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det vanlig med jordskjelv i Hellas.

Det er ikke meldt om noen ødeleggelser eller skader etter skjelvet.

MERKBART: Skjelvets sentrum meldes å ha vært nord for Aten, og målte 4,7 på richterskala, melder European-Mediterranian Seismological Scentre.