Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv med styrke på rundt 8 ved Indonesia

Tsunamivarselet er trukket tilbake.

KRAFTIG SKJELV: Skjelvet med en styrke på rundt 8 hadde sitt episenteret 808 kilometer sørvest for Padang, og skal ha vært ti kilometer dypt.
KRAFTIG SKJELV: Skjelvet med en styrke på rundt 8 hadde sitt episenteret 808 kilometer sørvest for Padang, og skal ha vært ti kilometer dypt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jordskjelvet med styrke på rundt 8 er registrert ved Sumatra i det vestlige Indonesia.

Ifølge nyhetsbyråene Reuters og AFP ble det sendt ut tsunamivarsel, men dette varselet skal nå være trukket tilbake.

Advarselen gjaldt ifølge Reuters sendt ut for områdene Vest-Sumatra, Nord-Sumatra og Aceh - samme område som ble kraftig rammet av tsunamien etter jordskjelvet i 2004.

Ifølge Reuters er det kommet meldinger om døde etter jordskjelvet, men det er for tidlig å si noe om omfanget. 

- Vi vet ikke hvor mange personer som har mistet livet ennå, sier Heronimus Guru, en talsmann for det nasjonale søk- og redningstjenesten på Sumatra til Reuters. En redningsaksjon blir nå satt i gang.

Ifølge U.S. Geological Survey hadde skjelvet en styrke på 7,9. Enkelte medier melder om at det var kraftigere, med en styrke på 8,2.

Episenteret ligger 808 kilometer sørvest for Padang, og skal være ti kilometer dypt.

Ifølge Reynir Bödvarsson, seismolog ved Uppsala-universitet er det lite sannsynlig at jordskjelvet vil føre til en tsunami.

- Siden jorskjelvet inntraff så langt ute til havs kommer den ikke til å generere en tsunami, sier han til Expressen.

Aceh-provinsen ble hardt rammet av en tsunami i 2004 etter et kraftig jordskjelv utenfor Sumatra. Jordskjelvet hadde en styrkegrad på 9,1. Den påfølgende tsunamien kostet 220.000 mennesker livet.

Dagbladet følger saken.