Jordskjelv nær Bergen: - Det hørtes ut som et tog som dundret forbi

Jordskjelv målt til 3,8 i Bergen.

SKJELV: Et jordskjelv med styrke 3,8, med episenter like vest for Øygarden (gul markering), ble merket i store deler av Hordaland tirsdag morgen. Kart: Google Maps / Skjelv.no
SKJELV: Et jordskjelv med styrke 3,8, med episenter like vest for Øygarden (gul markering), ble merket i store deler av Hordaland tirsdag morgen. Kart: Google Maps / Skjelv.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært et jordskjelv målt til 3,8 i Bergen, melder jordskjelvstasjonen i Bergen.

- Jordskjelvet fant sted i sjøen rett utenfor Øygarden, sier Anne Strømmen Lycke, administrerende direktør ved forskningsinstituttet Norsar, til Dagbladet.

Jordskjelvet hadde altså sitt episenter utenfor Øygarden, men ble ifølge Norsk Nasjonalt Seismisk Nettverk (NNSN) kraftig følt i hele Bergensområdet. Nettverket oppfordrer folk som har følt skjelvet til å registrere seg på nettsiden skjelv.no.

- Det var et forferdelig leven. Det hørtes ut som et tog som dundret forbi, sier en persom på Askøy til Bergensavisen (BA).

Lycke forklarer at et jordskjelv på 3,8 er ganske stort i norsk sammenheng.

- Vi ser ofte en serie med små jordskjelv ved Vestlandet, men disse måles vanligvis til mellom 2,5 og 3. I sommer var det et jordskjelv i Nordsjøen på styrke 4, som er det kraftigste i år. Det er ganske uvanlig at man registrerer to slike i løpet av så kort tid, sier Lycke.

- Telefonstorm

Dagens jordskjelv er med andre ord det nest kraftigste som er målt i Norge i 2017. Det er imidlertid ingen stor dramatikk knyttet til skjelvet, utover at det kan ha blitt opplevd som skremmende for de som kjente det på kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer