Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv på Sunnmøre

Jordskjelvstasjonen i Bergen bekrefter at det var et jordskjelv på Sunnmøre ved 20-tiden torsdag. Foreløpig er det ukjent hvor kraftig det var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personer i Ulstein, Brattvåg, Valderøya, Ålesund, Godøya, Ellingsøy og flere andre steder sier til Sunnmørsposten at de merket skjelvet.

Overingeniør Berit Marie Storheim ved jordskjelvstasjonen i Bergen bekrefter at det var et jordskjelv klokka 20.01. Hun har fått rapport fra Midsund kommune.

- Vi har ikke nøyaktige data ennå, men de første estimatene våre sier at skjelvet hadde en styrke på 3,77 på richters skala, sier Kamran Iranpour hos Norsar sitt jordskjelvsenter på Kjeller.

- Tidlige estimater sier også at skjelvet har hatt sitt episenter omtrent 20 kilometer vest av Mørekysten. Etter hvert som de får inn flere data, vil plasseringen bli mer nøyaktig, forklarer Iranpour til avisa.

Flere av dem som merket skjelvet, forteller at de aldri har opplevd lignende. Aslak Sødergren, som bor på Roald på Vigra, beskriver skjelvet som «knallhardt».

- Jeg ble nesten redd. Det var helt forferdelig. Skjelvet varte i kanskje 10–15 sekunder, og hele huset buldret, sier han til Sunnmørsposten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling