Jordskjelv rammet Nord-Italia - minst fem døde

Mange innesperret. Folk løp skrekkslagne ut i gatene i Bologna i natt.

 JORDSKJELV I NORD-ITALIA: En brannmann jobber med å slokke flammer i en sammenrast bygning i Finale Emilia i Modena, Emila Romagna-regionen. Skjelvet, som ble registrert første gang ved 04-tiden i natt, er registrert med en styrke på 5,9. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX.
JORDSKJELV I NORD-ITALIA: En brannmann jobber med å slokke flammer i en sammenrast bygning i Finale Emilia i Modena, Emila Romagna-regionen. Skjelvet, som ble registrert første gang ved 04-tiden i natt, er registrert med en styrke på 5,9. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Siste: Den statseide tv-kanalen RAI melder at minst fem er omkommet.

Panikkslagne mennesker løp ut i gatene da et jordskjelv rammet Nord-Italia natt til søndag.

Minst tre personer er så langt funnet omkommet og flere er savnet i jordskjelvet ved Bologna.

Innesperret I tillegg er minst to andre skadd og flere mennesker er innesperret i sammenraste bygninger.

En mann som er bekreftet omkommet, befant seg i et verksted nær byen Ferrara, opplyser redningsarbeidere til nyhetsbyrået AFP. Minst to personer mistet livet da en annen bygning kollapset.

Ropte om hjelp Det er kommet meldinger om et tak som har rast sammen i Sermide, en liten by mellom Bologna og Verona. Folk på stedet har hørt en kvinne rope om hjelp inne fra den ødelagte bygningen.

SAMMENRAST: Bygninger i Modena tålte ikke jordskjelvet. Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI
SAMMENRAST: Bygninger i Modena tålte ikke jordskjelvet. Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI Vis mer

Også i området ved byen Bondeno skal folk ha blitt innesperret. En kilde i brannvesenet forteller om folk som har fått sammenraste konstruksjoner over seg.

De første TV-bildene som er tatt etter soloppgang, viser svært alvorlige ødeleggelser på historiske bygninger - blant annet har en del av en gammel festning rast sammen.

Flere kirketårn skal ha delvis kollapset, og sykehus ble evakuert.

5,9 - og etterskjelv Skjelvet, som varte i rundt 20 sekunder, hadde en styrke på 5,9 og ble utløst forholdsvis nær jordoverflaten, ifølge US Geological Survey. Senere oppsto det flere etterskjelv. Episenteret lå 35 kilometer nordvest for Bologna.

Rystelsene vekket folk i Bologna rett etter klokka 04.

ØDELAGT Slik så Castello delle Rocche i Finale Emilia ut etter jordskjelvet. Foto: AFP/ Pierre Teyssot
ØDELAGT Slik så Castello delle Rocche i Finale Emilia ut etter jordskjelvet. Foto: AFP/ Pierre Teyssot Vis mer

Bilalarmer ble utløst, og folk gikk ut på balkongene sine for å se hva som hadde skjedd, men det er ikke kommet meldinger om skadde i byen som er kjent for å ha Europas eldste universitet.

Tidligere på natta rystet et jordskjelv på 4,1 Lombardia-regionen rundt Milano.

Forrige gang et stort jordskjelv rammet Italia, var i 2009, da nesten 300 mennesker omkom i byen L'Aquila i den sentrale delen av landet.

(NTB-AFP-Reuters).

 EVAKUERT:  En pasient blir evakuert fra et sykehus i  Finale Emiliai Modena. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX.
EVAKUERT: En pasient blir evakuert fra et sykehus i Finale Emiliai Modena. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX. Vis mer

 SAMMENRAST BYGNING:  En gammel bygning i byen Finale Emilia i Modena i Emila Romagna-regionen etter nattens jordskjelv i Nord-Italia. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX.
SAMMENRAST BYGNING: En gammel bygning i byen Finale Emilia i Modena i Emila Romagna-regionen etter nattens jordskjelv i Nord-Italia. FOTO: ELISABETTA BARACCHI, EPA/NTB SCANPIX. Vis mer