Australia

Jordskjelv ryster: - Du er i fare

Den australske delstaten Victoria er rammet av tre jordskjelv.

JORDSKJELV: Media, innbyggere og nødetater samlet utenfor en skadet bygning i Chappel Street i Melbourne. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et jordskjelv med en styrke på 6,0 ble onsdag morgen registrert i delstaten Victoria i Australia.

Skjelvet kunne merkes flere hundre kilometer unna. Skjelvets episenter var nær Mansfield, om lag 200 kilometer nordøst for Melbourne. I Australias nest største by løp folk ut i gatene da skjelvet fikk bygninger til å riste.

Det er meldt om mindre skader på bygninger, melder kringkasteren ABC. Delstatens beredskaps- og redningsetat VICSES sier styrken på skjelvet var på 6,0 og at det ikke er noen fare for tsunami. Amerikanske US Geological Survey (USGS) opplyser at skjelvet hadde en styrke på 5,8 og at det var 10 kilometer dypt.

Nødetatene har sendt ut advarsler til innbyggerne i Victoria, skriver News.com.

- Hvis du er i Victoria, er du i fare. Forvent at det kommer ettervirkninger, hold deg unna skadde bygninger og andre farer. Unngå å kjøre bil med mindre det er helt nødvendig, skriver News.com at nødetatene har meldt.

Skjelvet kunne også merkes i hovedstaden Canberra og i deler av nabodelstatene New South Wales og Adelaide, i tillegg til i byen Launceston på Tasmania.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer