Australia

Jordskjelv ryster: - Du er i fare

Den australske delstaten Victoria er rammet av tre jordskjelv.

JORDSKJELV: Media, innbyggere og nødetater samlet utenfor en skadet bygning i Chappel Street i Melbourne. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et jordskjelv med en styrke på 6,0 ble onsdag morgen registrert i delstaten Victoria i Australia.

Skjelvet kunne merkes flere hundre kilometer unna. Skjelvets episenter var nær Mansfield, om lag 200 kilometer nordøst for Melbourne. I Australias nest største by løp folk ut i gatene da skjelvet fikk bygninger til å riste.

Det er meldt om mindre skader på bygninger, melder kringkasteren ABC. Delstatens beredskaps- og redningsetat VICSES sier styrken på skjelvet var på 6,0 og at det ikke er noen fare for tsunami. Amerikanske US Geological Survey (USGS) opplyser at skjelvet hadde en styrke på 5,8 og at det var 10 kilometer dypt.

UTRYKNING: Nødetatene sikrer en bygning som er skadet etter jordskjelvet. Foto: NTB
UTRYKNING: Nødetatene sikrer en bygning som er skadet etter jordskjelvet. Foto: NTB Vis mer

Nødetatene har sendt ut advarsler til innbyggerne i Victoria, skriver News.com.

- Hvis du er i Victoria, er du i fare. Forvent at det kommer ettervirkninger, hold deg unna skadde bygninger og andre farer. Unngå å kjøre bil med mindre det er helt nødvendig, skriver News.com at nødetatene har meldt.

Skjelvet kunne også merkes i hovedstaden Canberra og i deler av nabodelstatene New South Wales og Adelaide, i tillegg til i byen Launceston på Tasmania.

Det er det største i Australia siden 6,6-skjelvet som inntraff 210 kilometer nordvest for Broom på vestkysten i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer