Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv rystet England i natt

Kraftigste på 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et jordskjelv rystet i natt store deler av England. Skjelvet målte 5,3 på Richters skala, og er det kraftigste som har rammet de britiske øyer på 25 år.

- Jeg var livredd for å være helt ærlig. Det føltes som om taket skulle falle ned. Folk kom ut i morgenkåper og lurte på hva som skjedde. Det var litt av en opplevelse, sier Bev Finnegan fra Market Rasen til BBC.

Hun var en av dem som opplevde skjelvet sterkest. Episenteret lå ifølge British Geological Survey like ved byen, som ligger i Lincolnshire, rundt 20 mil nord for London.

Mindre skader

Det var like før klokken 01.00 i natt lokal tid at folk fra London i sør, Manchester, the Midlands og opp til Yorkshire og Newcastle i nord kjente det kraftige skjelvet.

En mann er skadd etter at en pipe kollapset. Ingen andre personskader er rapportert.

- Det har vært mindre materielle skader, sprekker og noen piper som er skadd. Ingen alvorlige skader hittil, sier en talskvinne fra politiet i Lincolnshire til BBC.

Sjelden styrke

- Det kraftigste jordskjelvet vi vet som har rammet Storbritannia var ved Doggerbank, rundt 10 mil fra østkysten. Det målte 6,1, sier Brian Baptie ved British Geological Survey til BBC.

- Så vi kan vente oss moderate og kraftige skjelv som dette, men de er relativt sjeldne, sier Baptie.

Nattas hovedskjelv varte i ti sekunder, og er det kraftigste som er målt siden 1984, da et skjelv på 5,4 rystet Wales.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media