Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv rystet Hawaii

Men ingen tsunami-fare tross 6,5 på Richters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et jordskjelv som ble målt til 6,5 på Richters skala rystet øya Hawaii Island i Stillehavet søndag morgen lokal tid. Den største motorveien over øya er sperret, strømmen har forsvunnet og det meste av mobilnettet er satt ut av drift, men ingen menensker har mistet livet, melder nyhetsbyrået AP.

En talsmann for det nasjonale jordskjelvsenteret i USA sier at skjelvet vil lage enda tøffere bølger enn det som er vanlig i området, men at det ikke er fare for noen flodbølge.

Klokka var 07.07 da innbyggerne våknet av kraftige rystelser.

Hawaii Island - også kalt The Big Island - er en av de åtte store øyene i den amerikanske delstaten, som har i alt 1,3 millioner innbyggere. Nærmere 400.000 av dem bor i hovedstaden Honolulu, som ligger på en av de andre øyene - Oahu .

Hawaii Island ligger lengst sør i øygruppen, og har 150.000 innbyggere. Senteret for skjelvet ligger 16 kilometer nordvest for byen Kailua Kona på vestkysten av øya.

Det kraftigste jordskjelvet på øygruppen noen gang ble målt på samme kyst til 7,9 på Richters skala. Det skjedde helt tilbake i 1868 da 77 mennesker omkom.

I MATKØ: Innbyggerne i Kihei må vente i kø for å få utdelt mat. Jordskjelvet slo ut kraftforsyningen slik at restauranter og forretninger ble tvunget til å stenge. Foto: AP
I MATKØ: Innbyggerne i Kihei må vente i kø for å få utdelt mat. Jordskjelvet slo ut kraftforsyningen slik at restauranter og forretninger ble tvunget til å stenge. Foto: AP Vis mer