Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv rystet Nord-Italia

Et jordskjelv som ble målt til 5,2 på Richters skala, rystet i natt deler av Nord-Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordskjelvet som inntraff like før midnatt, kunne merkes fra Genova i vest via Milano til Venezia i øst. Episenteret var nær det populære turistmålet Gardasjøen, og skjelvet skal ha forårsaket ødeleggelser på gamle bygninger i noen av byene i området, ifølge italienske medier. I Salò og to andre landsbyer ved Gardasjøen ble tre sykehus evakuert for sikkerhets skyld, melder nyhetsbyrådet AP.

- Det var som å høre bråket av torden på maksimalt volum. Så begynte alt å riste, og senga mi flytta på seg. Så løp vi ut, vi var alle kjemperedde, sier en jente som bor i San Felice til avisen La Republicca.

- Det kom ingen forvarsel i det hele tatt, og dette er heller ikke et typisk jordskjelvområde, sier norske Wenche, som bor i området, til NTB.

Skjelvet varte i 25-30 sekunder. Det er meldt om noen personer som har fått lettere skader, men ingen døde. Situasjonen overvåkes kontinuerlig, og folk er redde for at det skal komme flere skjelv. Ved morgengry vil helikoptre fly over området for å få en bedre oversikt over skadene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media