Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv rystet Østen

6.2 på Richters skala i Japan. 5.9 i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et kraftig jordskjelv rystet deler av søndre og vestre Japan natt til mandag, norsk tid.


Jordskjelvet målte 6.2 på Richters skala, men det var aldri noen fare for at skjelvet skulle utløse en tsunami, sier statlige meteorologer, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Skjelvet fant sted 140 kilometer under bakken i Oita på den søndre hovedøya i Kyshu, om lag 80 mil sør for hovedstaden Tokyo. Det rammet store deler av søndre og vestre Japan.

Minst fem mennesker skal være skadd, men ingen dødsfall er bekreftet så langt, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo News.

Noen timer etter jordskjelvet i Oita fulgte et langt svakere skjelv i Aomori, nord i landet. Ingen personer skal være skadd eller omkommet som følge av det lettere skjelvet.

Også Indonesia ble rammet av jordskjelv natt til mandag. Skjelvet hadde sitt utspring like utenfor vestkysten av landet, og målte 5.9 på Richters skala. Foreløpig er det ikke rapportert om verken skader eller dødsfall. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling