Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelv rystet Trøndelag

Mange meldinger om skjelv i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no, ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet): Sør-Trøndelag politidistrikt skriver på Twitter at de har mottatt flere meldinger om skjelv i distriktet.

Det bekreftes overfor politiet at det har vært et rimelig kraftig jordskjelv. Skjelvet har anslagvis en styrke på 3 på Richters skala.

- Det er ikke så veldig mye vi kan si ennå. Vi fikk en telefonstorm her for litt siden, hvor folk sa de opplevde at jorda ristet under dem. Det var spesielt mange sør for Trondheim som ringte, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Tiller forteller at telefonstormen har roet seg litt nå. De jobber videre med å skaffe mer informasjon.

- Vi merka det veldig godt. Vi hørte et kraftig drønn. Det gikk noen sekunder før det rista gjennom hele huset. Det klirra litt i glassene, men det ble ingen skader, sier Christian Furre Karlsen, som er bosatt på Byåsen i Trondheim, til Dagbladet.

Flere tipsere har meldt om et høyt smell før jordskjelvet, seismolog Steven Gibbons ved jorskjelvobservatoriet NORSAR er selv på forretningsreise, men sier det stort sett meldes om smell før jordskjelv.

- De fleste som melder fra til oss sier de har hørt et smell først. Jeg har selv ikke opplevd jordskjelv, men de fleste rapporterer om dette, sier han til Dagbladet.

Jordskjelvobservatoriet NORSAR har i dag registrert flere mindre jordskjelv, det det eneste over 2,5 på richters skala ble målt cirka 101 kilometer sør sørvest for Longyearbyen.   Dagbladet oppdaterer saken

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!