Jordskjelv utenfor Los Angeles

Washington (NTB-AFP): Et jordskjelv som målte 7.0 på Richters skala rystet i morges Los Angeles lørdag morgen, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spår storskjelv før 2030

Jordskjelvet registrert på Kjeller

Episenteret lå 56 kilometer nord for Joshua Tree, som er et ørkenområde øst for Los Angeles. Det inntraff klokken 03 på natta, klokken 12 norsk tid. På grunn av skjelvets styrke var det høyst følbart i storbyen. Husene ristet så kraftig at folk datt ut av sengene. Skjevlet skal ha vært følbart helt til Las Vegas i nabostaten Nevada, hele 274 kilometer fra skjelvets senter.

Et Amtrak-tog har sporet av, og deler av stømnettet skal være skadet, men ellers meldes det ikke om større skader eller ødeleggelser.

Joshua Tree ligger 177 kilometer øst for Los Angeles, og er et tynt befolket område i Mojave-ørkenen.

Øyenvitner beskriver skjelvet, som varte mellom 45 sekunder og ett minutt, som en rullende bevegelse og ikke et kraftig rykk.

Skjelvet målte 7,0 på Richters skala. Et skjelv på 6,8 som rammet Los Angeles i 1994 krevde 61 menneskeliv. Jordskjelvet i Tyrkia tidligere i år målte 7,3, men hadde sin kjerne i et langt mer tettbefolket området og krevde hele 15 000 liv. Det kraftigste skjelvet som har rammet Norge i nyere tid målte ca. 5.5 og rammet Østlandet i 1904 . (Dagbladet :på nettet/NTB)