Jordskjelvet drepte 17.000 barn

Ifølge Unicef døde minst 17.000 barn da skolebygninger kollapset under jordskjelvet i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs barnefond advarer også mot en ny runde med dødsfall dersom barna som overlevde ikke får rent vann, vaksiner og nødvendige helsetjenester, melder BBC.

Mange av barna som overlevde skjelvet sliter også med traumer etter å ha mistet familie, nære venner og lærere i tragedien.

– Blant dem som overlevde er mange skadet. De har også mistet personer som var viktige for dem, sier Unicef-direktør Ann Veneman. Organisasjonen tror rundt 20,000 barn vil få «nedsatte fysiske funksjoner som følge av skader og amputasjoner».

Beregninger Unicef har gjort viser at 6.700 skoler ble ødelagt i Pakistans North-West Frontier Province. I den pakistansk-kontrollerte delen av Kashmir ble 1.300 skoler ødelagt. (ANB)

PROVISORISK SKOLE:</B> Jordskjelvet i Pakistan rammet svært mange skoler, og 17.000 barn er døde. Her besøker UNICEF et telt-klasserom utenfor Muzaffarabad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer