- Jordskjelvet tilsvarte 712 Hiroshima-bomber

Derfor er ødeleggelsene så enorme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge det meteorologiske instituttet i India tilsvarte energien som ble utløst under jordskjelvet i Nepal lørdag hele 712 Hiroshima-bomber. Det skriver indiske Telegraph.

Den pensjonerte forskeren og seismologen Hilmar Bungum sier at han ikke kan bekrefte at tallet er korrekt, men mener det høres sannsynlig ut.

- Jeg har ikke regnet på det, men det ligger nok på det nivået, ja, sier Bungum til Dagbladet.

- Mister fotfestet I Nepal, og særlig i områdene rundt skjelvets episenter, er ødeleggelsene enorme. Nye bilder viser bygninger som har rast fullstendig sammen, og hele landsbyer som er nær sagt er utslettet.

I hovedstaden Katmandu forsøker slektninger og hjelpemannskap desperat å grave ut ofre fra ruinene, noen med bare hendene.

- Men for hver time som går, minker mulighetene for å finne flere overlevende, sier programleder Kyrre Lind i Leger uten Grenser til Dagbladet.

Over 4400 mennesker er bekreftet omkommet, men landets president Sushil Koira frykter det endelige tallet over døde vil nå 10 000 når redningsmannskapene har tatt seg inn til alle de berørte områdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.