- Jordskjelvet vil koste 1000 milliarder kroner

Mindre enn Kobe-skjelvet i 1995, ifølge økonom.

 STORE ØDELEGGELSER: Redningsarbeid i Natori i det katastroferammede Miyagi-distriktet i dag. Om lag 15 000 mennesker har blitt reddet fra ruiner i Japan så langt, opplyser statsminister Naoto Kan i dag. FOTO: ALEX HOFFORD, EPA/SCANPIX.
STORE ØDELEGGELSER: Redningsarbeid i Natori i det katastroferammede Miyagi-distriktet i dag. Om lag 15 000 mennesker har blitt reddet fra ruiner i Japan så langt, opplyser statsminister Naoto Kan i dag. FOTO: ALEX HOFFORD, EPA/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De økonomiske tapene etter jordskjelvet i det nordøstlige Japan vil beløpe seg til 1 000 norske milliarder kroner, ifølge en ledende økonom.

Beløpet er basert på opplysninger om skadeomfanget som var tilgjengelige mandag. Det opplyser sjeføkonom i den sveitsiske banken Credit Suisse, Hiromichi Shirakawa.

Mindre enn Kobe Han sier også at tapene vil bli litt mindre enn 40 prosent av tapene etter jordskjelvkatastrofen i Kobe i 1995.

Det var et skjelv som kostet det japanske samfunnet omkring 2 700 milliarder kroner.

Grunnen til at kostnadene nå antas å bli lavere, er at det er færre offentlige bygninger, næringslivsanlegg og motorveier i det nordøstlige Japan enn det var i Kobe. Det har heller ikke kommet meldinger om at store produksjonsanlegg har rast sammen.

(NTB-Reuters).