Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskjelvkatastrofe rammet Asia

Mennesker i India, Thailand, Sri Lanka, Indonesia er døde etter et gigantjordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jorskjelvet inntraff utenfor kysten av Indonesia i natt norsk tid. Det målte 8,5 på Richters skala, et skjelv som er svært kraftig.

Jordskjelvet kunne kjennes fra Singapore til Thailand og utløste flere flodbølger som har truffet land mange steder i Asia.I Sri Lanka er flere hundre rapportert omkommet etter at en flodbølge traff de sørlige delene av landet.

Flere hundre døde

Så langt har hjelpearbeidere rapportert om 406 døde i Sri Lanka, men det er ventet at dødstallene vil stige utover dagen.

I India er mange fiskere savnet. Tallene er svært usikre, men kilder opplyser til internasjonale nyhetsbyråer at så mange som 400 fiskere fra India kan ha blitt rammet av flodbølgene.

I Indonesia er så langt 49 mennesker bekreftet omkommet. Det er i provinsen Aceh skjelvet har rammet folk. I Thailand er så langt 10 mennesker rapportert døde, men flere hundre er savnet.

Frykter for nordmenn

Det er mange nordmenn nå i julen i Thailand og de største flodbølgene rammet turistområdet Phuket.

Norske reisebyråer som Saga og Star Tour jobber nå på spreng med å få oversikt om nordmenn er blant de skadde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media