Jorge kjørte ned og drepte politimann mens han surfet på Facebook

Så på lettkledde damer i 106 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jorge Espinoza ante fred og ingen fare da han føk avgårde på motorveien i den amerikanske delstaten Arizona. Med cruisecontrolen på og øynene plantet godt ned i sin Samsung Galaxy 3 så han heller ikke utrykningsbilene som sto i veikanten i forbindelse med en ulykke.

Da Espinoza endelig oppdager politibilen er det for seint, og lastebilen kræsjer inn i tre politibiler og to brannbiler. Politimann Tim Huffmann (47) ble drept i det første sammenstøtet, mens flere av de elleve andre politi- og brannpersonell ble skadd.

- Espinoza ville vært i stand til å oppdage bilene i veien, unngått å ta livet av Tim Huffman, sette elleve andre mennesker i fare og ødelagt seks kjøretøy, hvis han ikke hadde valgt å surfe på Facebook med mobilen, heter det i tiltalen, ifølge lokalavisa Arizona Daily Star.

Avisa har også fått frigitt dashbordvideoene fra ulykka, som du kan se øverst i denne saken, som viser hvordan Espinoza meier ned utrykningskjøretøyene. I videoen ser man hvordan hans Samsung-mobil også får hard medfart.

Espinoza forklarte først til politiet at han ikke så utrykningskjøretøyene fordi han så i speilet. I tillegg forklarte han at han aldri brukte telefonen mens han kjørte. Politiets etterforskning har imidlertid avdekket at han brukte internett på telefonen i kræsjøyeblikket.

- Han var på Facebook og så på bilder av flere lettkledde kvinner i utfordrende stillinger, heter det i tiltalen ifølge Arizona Daily Star.

Jorge Espinoza er tiltalt for uaktsomt drap og risikerer livstid hvis han kjennes skyldig. Han erklæte seg ikke skyldig da saken mot ham startet mandag.