Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jorge kjørte ned og drepte politimann mens han surfet på Facebook

Så på lettkledde damer i 106 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jorge Espinoza ante fred og ingen fare da han føk avgårde på motorveien i den amerikanske delstaten Arizona. Med cruisecontrolen på og øynene plantet godt ned i sin Samsung Galaxy 3 så han heller ikke utrykningsbilene som sto i veikanten i forbindelse med en ulykke.

Da Espinoza endelig oppdager politibilen er det for seint, og lastebilen kræsjer inn i tre politibiler og to brannbiler. Politimann Tim Huffmann (47) ble drept i det første sammenstøtet, mens flere av de elleve andre politi- og brannpersonell ble skadd.

- Espinoza ville vært i stand til å oppdage bilene i veien, unngått å ta livet av Tim Huffman, sette elleve andre mennesker i fare og ødelagt seks kjøretøy, hvis han ikke hadde valgt å surfe på Facebook med mobilen, heter det i tiltalen, ifølge lokalavisa Arizona Daily Star.

Avisa har også fått frigitt dashbordvideoene fra ulykka, som du kan se øverst i denne saken, som viser hvordan Espinoza meier ned utrykningskjøretøyene. I videoen ser man hvordan hans Samsung-mobil også får hard medfart.

Espinoza forklarte først til politiet at han ikke så utrykningskjøretøyene fordi han så i speilet. I tillegg forklarte han at han aldri brukte telefonen mens han kjørte. Politiets etterforskning har imidlertid avdekket at han brukte internett på telefonen i kræsjøyeblikket.

- Han var på Facebook og så på bilder av flere lettkledde kvinner i utfordrende stillinger, heter det i tiltalen ifølge Arizona Daily Star.

Jorge Espinoza er tiltalt for uaktsomt drap og risikerer livstid hvis han kjennes skyldig. Han erklæte seg ikke skyldig da saken mot ham startet mandag.