<strong>FIKK REGNING:</strong> Jørgen Nigardsøy (t.h.) og kameraten Elias Svarstad ble rundstjålet. For å få tilbake MC-cross-sykkelen måtte Nigardsøy betale fordi politiet hadde bestilt bergingsbil. Foto: Privat
FIKK REGNING: Jørgen Nigardsøy (t.h.) og kameraten Elias Svarstad ble rundstjålet. For å få tilbake MC-cross-sykkelen måtte Nigardsøy betale fordi politiet hadde bestilt bergingsbil. Foto: Privat Vis mer

Tyveri

Jørgen (20) måtte punge ut selv etter at han ble rundstjålet

Jørgen Nigardsøy fikk stjålet crossykkelen sin. Men for å få den tilbake måtte han betale for bergingsbilen politiet hadde bestilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble jo overrasket, over at politiet hadde bestilt bergingsbil, og forlangte at jeg måtte betale for å få tilbake tyvegodset, sier Jørgen Nigardsøy (20) fra Bremanger i Sogn og Fjordane.

Det var mars i år Jørgen oppdaget at frekke tyver hadde brutt seg inn og stjålet hans MC cross-sykkel, verktøy og en dieseltørker.

- Vi anmeldte innbruddet og tyveriet til politiet. Etter noen par dager kom politiet for å se på stedet, hvor tyvene hadde brutt seg inn.

Facebook

Selv om politiet hadde vært på stedet og startet etterforskning, skjedde svært lite. Jørgen Nigardsøy og kameraten Elias Svarstad, etterforsket selv. Etter flere uker, oppdaget de at sykkelen var lagt ut til salgs på Facebook.

- Politiet i Førde ble varslet og rykket ut til adressen til mannen som hadde lagt ut min MC cross-sykkel til salgs. Der fant de også verktøyet som var stjålet. Men dieselkanonen (dieseltørker, red.anm.) var sporløst borte, sier Jørgen Nigardsøy.

<strong>INNBRUDD:</strong> Tyvene brøt opp døra, ødela låsen og stjal verktøy, en dieselkanon og motorsykkelen. Foto: Privat
INNBRUDD: Tyvene brøt opp døra, ødela låsen og stjal verktøy, en dieselkanon og motorsykkelen. Foto: Privat Vis mer

20-åringen fra Bremanger fikk deretter beskjed fra politiet at han kunne hente MC-sykkelen hos et bilbergingsfirma i Førde.

Fikk regning

- Da jeg kom for å hente sykkelen ble jeg presentert en regning på 4000 kroner. Da jeg protesterte, og sa at jeg ikke hadde bestilt berging på sykkelen, fikk jeg beskjed om at jeg måtte betale, siden politiet hadde bestilt bergingen. Det synes jeg er blodig urettferdig. Bilbergingsfirmaet var grei og slo av 1000 kroner, men jeg måtte likevel betale 3000 kroner, for en tjeneste politiet hadde bestilt.

Da Jørgen kontaktet politiet, fikk han beskjed om at han enten kunne søke erstatning hos tyven som nå er tiltalt, eller forsøke å få forsikringsselskapet til å dekke utgiftene.

<strong>SPORLØST FORSVUNNET:</strong> Mesteparteen av tyvegodset er funnet, men denne dieselkanonen er sporløst forsvunnet. Foto: Privat
SPORLØST FORSVUNNET: Mesteparteen av tyvegodset er funnet, men denne dieselkanonen er sporløst forsvunnet. Foto: Privat Vis mer

- Egenandelen på forsikringen er 4000 kroner. Poenget er at jeg må betale for at politiet bestilte bergingsbil, en tjeneste jeg ikke hadde bedt om. Ekstra surt er det når det var vi, og ikke politiet som fant tyven, sier Jørgen Nigardsøy

Ved siden av de 3000 kronene Nigardsøy måtte betale til bergingsfirmaet, har han kjøpt deler for vel 1200 kroner for å reparere motorsykkelen.

- Må betale selv

- Verktøyet har jeg fått tilbake. Dieselkanonen er sporløst forsvunnet. Skadene etter innbruddet - ødelagt dør og bytte av lås er også betalt. Lensmannen i Bremanger sa at jeg kunne søke erstatningen hos han som nå er tiltalt. Men han sa samtidig at det var lite trolig at det var noe å hente der, sier Jørgen Nigardsøy oppgitt.

<strong>SURT:</strong> Jørgen Nigardsøy mener det er urettferdig at han må betale for en bergingsbil politiet bestilte uten at han visste om det. Foto: Privat
SURT: Jørgen Nigardsøy mener det er urettferdig at han må betale for en bergingsbil politiet bestilte uten at han visste om det. Foto: Privat Vis mer

Lensmann Espen Gulliksen i Bremanger bekrefter at regningen etter politiets oppfatning for bergingsbilen er Jørgen Nigardsøys ansvar.

- Saken er fortsatt under etterforskning. En person er tiltalt, flere er mistenkt. Jeg tok opp spørsmålet om betaling med påtaleseksjonen i politidistriktet, de var klare på at reglene er slik at politiet ikke dekker berging. Derfor må han betale selv, sier Gulliksen.

Lensmannen vedgår likevel at han har forståelse for at Nigardsøy reagerer på at han måtte betale for å få tilbake tyvegodset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer